Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen vil bekrefte tele-sammenslåing

Telenor og Telia er enige om en sammenslåing, og skal undertegne en avtale i morgen, melder VG Nett. Men ingen, hverken sentrale politikere, representanter for de to selskapene eller noen i departementet ønsker å si noe i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uansett, i følge VG Nett blir Tormod Hermansen sjef for det nye nordiske teleselskapet, som skal ha hovedsete i Stockholm. Styreformannen blir svensk, men ingen navn er kjent.

Avtalen mellom de to selskapene er omtrent lik den avtalen partene hadde forhandlet fram i fjor.

Statsminister Bondevik ønsket ikke å kommentere fusjonssaken til norske journalister da han møtte EUs president Jacques Santer i Brüssel i dag. Han sa at han kommenterer saken når han er tilbake i Norge i morgen. Det er samme dag som Telia og Telenor visstnok skal underskrive en fusjonsavtale.

Heller ikke pressetalsmann i Telenor, Dag Meelgaard ønsker å kommentere opplysningene om en sammenslåing i kveld. Han var svært knapp da han møtte pressen.

- Ingen kommentar, sa Meelgaard, men lovet å kommentere, men ikke før tiden var moden.

Også på svensk side har det vært taust i dag. Til det svenske nyhetsbyrået TT sier han.

- Jeg vet alt om saken, men kan ikke si noen ting. Dette er et spørsmål dere får stille til eierne.

Men også de var stumme som østers i kveld.

Dersom de to selskapene fusjonerer blir det nye selskapet gigantisk i nordisk sammenheng. Hvis ingen ansatte mister jobben, får det nye selskapet nesten 52 000 ansatte. Selskapet verdi vil være mellom 150 og 175 milliarder kroner.

(Dagbladet: på nettet-NTB-TT-VG Nett)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling