Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen vil bli spart

Palestinerne truer med selvmords-bombere. Det kan bli en blodrød natt i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske luftstyrker traff tidlig mandag morgen en bygning som tilhørte Al Aqsa-brigaden. Det skal ikke ha kommet noen til skade, men det forventes ytterligere angrep i natt- og morgentimene.

Israel statsminister Ehud Olmert setter alle midler inn for å få løslatt soldaten Gilad Shalit, som nå har vært fanget i en uke. Han fremla i kveld en plan om å trappe opp aksjonene ytterligere.

- Jeg har beordret hæren og sikkerhetsstyrkerne til å bruke all deres makt til å kjempe mot terroristerne, deres ideologer og de som gir dem beskyttelse, sa Olmert ifølge BBC Online på det ukentlige regjeringsmøtet.

- Vi vil gjøre alt, og jeg sier klart - alt, for å frigjøre soldaten. Jeg gjentar: Ingen vil bli spart, sier Olmert

Dette kom få timer etter bombingen av den palestinske statsministerens kontor.

Øye for øye

Izzedine al-Qassam-brigaden, den millitante delen av Hamas, uttalte i dag at angrep fra Israel ville bli møtt med samme mynt.

- Dersom Israel fortsetter sine angrep i Gaza, vil vi aksjonere mot lignenede mål hos de zionistiske okkupantene, mål vi ikke har angrepet til nå.

ALLE MIDLER: Israels statsminister Ehud Olmert vil gjøre alt for å få den kidnappede 19-årige soldaten hjem. Palestinerne lover flere selvmordsbombere som svar på angrepene. Foto: AP
ALLE MIDLER: Israels statsminister Ehud Olmert vil gjøre alt for å få den kidnappede 19-årige soldaten hjem. Palestinerne lover flere selvmordsbombere som svar på angrepene. Foto: AP Vis mer

Interne flyktninger

Som en konsekvens av dette melder FN at rundt 25 000 palestinere vil bli flyktninger i eget land om ikke situasjonen forbedres.

Christer Nordahl, visedirektør for FN\'s hjelpeorganisasjon i området forteller til Politiken.dk at de har begynt en beredskapsplan for å forsyne tusener av palestinere med mat, medisiner og husly.

STØTTER PALESTINERNE: Politiske grupper i øyriket Bahrain, deriblant mange barn, demonstrerte søndag utenfor FN-bygningen i hovedstaden Manama. De vil ha FN til å gripe inn for å beskytte palestinerne mot israelske overgrep.