Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen vil ha Alnæs

Avlyser turné etter fiaskosalg Som leder for Dance With A Stranger var han en publikumsmagnet av de sjeldne. Som nybakt soloartist er han en gedigen flopp. Nå har Frode Alnæs måttet avlyse Norgesturnéen sin. - Skuffende og trist, sier Alnæs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 50 mennesker ville se Alnæs da han åpnet turneen sin på Maxime i Bergen tirsdag i forrige uke.

- Billettsalget til resten av konsertene var tilsvarende elendig. Da hadde vi ikke noe annet valg enn å avlyse hele resten av turneen, sier Alnæs. Til konserten på Rockefeller i Oslo var det kun solgt sju billetter.

En alvorlig nedtur

Dermed har Alnæs gått på en solid smell etter at han la ned suksessbandet Dance With A Stranger for to år siden.

Heller ikke salget av solodebuten «Frode» har svart til forventningene.

Plata debuterte helt i bånn av den offisielle salgslista. I forrige uke krabbet den så vidt oppover til en 35. plass. Plateselskapet Polygram har sendt ut 16 000 eksemplarer av «Frode», men alt tyder på at mesteparten ligger usolgt rundt om i landets platebutikker.

- Det har definitivt ikke tatt av. Jeg må bare innse at karrieren min har fått en alvorlig nedtur, sukker Alnæs. Både Dagbladet og VG slakta Alnæs-plata da den ble utgitt tidligere i høst. Alnæs har heller ikke scoret noen radiohit med sitt soloprosjekt.

Føles tungt

- Jeg er helt klart bedre vant enn dette, men folk har vel ikke helt fått tak i hva Frode Alnæs som soloprosjekt handler om. Selv om jeg er en etablert artist, er jeg ikke klart nok definert som soloartist. Det blir som å begynne helt fra scratch. Akkurat nå føles det veldig tungt, innrømmer Alnæs.

Alnæs var gjennom et helt tiår leder og eneveldende låtskriver i Dance With A Stranger. Bandet tok av fra første stund. Den første plata var forhåndssolgt i rekordtallet 31 000 eksemplarer.

Fram til gravølet høsten 94 leverte Stranger fem album som i snitt solgte 150 000. Albumet «To» er en av de fem mest solgte norske platene noensinne. Og overalt hvor Stranger spilte var det fulle hus.

Angrer intet

- Angrer du nå på at du la ned Stranger?

- Nei, for meg er det alltid viktig å komme videre. Jeg har drevet med jazz, med Stranger og med andre ting, men akkurat nå var det en soloplate med tekster på dialekt jeg haddde lyst til å lage. For øvrig er det sannsynlig at Stranger dukker opp igjen en gang i framtida.

- Er du blakk og bitter nå da?

- Nei da. Jeg klarer meg fint. Her gjelder det bare å stå på videre. Jeg beholder humøret selv om jeg ser alvoret i situasjonen.

På tross av den lunkne mottakelsen har ikke Alnæs og hans samarbeidspartnere helt gitt opp. «Frode» skal nå TV-annonseres i håp om at julesalget skal redde plata fra evig fortapelse i platebutikkenes tilbudshyller. En ny turné kan det også bli snakk om.

- Vi får se om det blir marked for en del konserter etter nyttår, selv om jeg skal innrømme at det ikke ser så lyst ut nå, sier Alnæs.