Ingen vil ha lektor Boateng

TROMSØ (Dagbladet): Sadiq Boateng (32) har ti års høyere utdannelse. Karakterene er solide og han får de beste skussmål av alle. Han er villig til å flytte hvor som helst i landet. Men jobb, det får han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil helst slippe å mene noe om hva årsaken er, men jeg er forbannet, sier 32-åringen.

Men det vil derimot lederen i Lærerforbundet:

- Dette er skandaløst. Saken hans gir oss et graverende innblikk i den verste formen for norsk fremmedfrykt, den uten ansikt, mener leder Anders Folkestad i Lærerforbundet.

Lærermangel?

Sadiq er frustrert og oppgitt. Og han spør seg sjøl hvorfor ikke Norge har bruk for det han har lært etter ti år på universitetet, tre av dem i hjemlandet, sju i Norge.

- I avisene står det om lærermangelen. Men det virker som om mange kommuner foretrekker ufaglært arbeidskraft. Etter at jeg har søkt og fått avslag, oppdager jeg at stillingen blir utlyst på ny.

Siden 1990 har ghaneseren bodd i Norge. Han har vært gift med en norsk kvinne i tre år. I 1996 fullførte han hovedfaget i offentlig politikk ved Universitetet i Tromsø, med karakteren 2,5. Siden den gang har han søkt 300 jobber i hele Norge.

Bare vikar

Han trodde det var lærermangel i Norge. Nå begynner han å lure.

- Er det mulig at en godkjent lektor er uten jobb, når han er villig til å dra hvor som helst i Norge for å jobbe?

- Kvalifikasjonene og referansene hans er i orden, han snakker utmerket norsk og har vært tilkallingsvikar i Tromsø siden nyttår. Det helt klart at han ville gjort en utmerket jobb som lærer, mener Frank Johannessen som er 32-åringens kontakt ved arbeidskontoret i Tromsø.

STENGES UTE: - Jeg vil helst slippe å mene noe om hva årsaken er, sier Sadiq Boateng.