Ingen vil investere i norsk fornybar energi

145 milliarder investert i olje og gass - fire milliarder i fornybar. Åslaug Haga mener regjeringen har skylda.

HAVVINDMØLLER: Havsulprosjektet utenfor Sandøy på Mørekysten er Norges største offshore vindpark. Men de fleste investorer velger olje og gass i Norge. Foto: Havgul.
HAVVINDMØLLER: Havsulprosjektet utenfor Sandøy på Mørekysten er Norges største offshore vindpark. Men de fleste investorer velger olje og gass i Norge. Foto: Havgul. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Internasjonale oljeselskaper investerer hvert år 145 milliarder kroner i norsk olje og gass. Til sammenligning er investeringene i norsk fornybar energi nesten lik null. De eneste investeringene er fire milliarder statlige kroner, viser tall fra WWF og Norsk Industri.

- Gapet mellom de to er Norges store problem, og må snus, sier leder i WWF-Norge, Rasmus Hansson.

Olje og gass er lønnsomt å investere i, men fornybar kraft er ikke. Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen og hans nye miljømedarbeider, tidligere olje- og energiminister Åslaug Haga frykter at hele fornybarsatsinga i Norge kan ryke fordi regjeringa ikke har lagt til rette for den.

Statlige selskaper velger utlandet-Ingen vil investere i fornybar energi i Norge fordi det er så dårlige rammebetingelser her i forhold til andre land, sier Stein Lier-Hansen til Dagbladet.

-Det er opplagt at rammevilkårene er for dårlige når vi ser at store aktører som Statkraft og StatoilHydro velger å investere i andre europeiske land, sier Åslaug Haga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer