Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen vil jobbe i staten

Svært få sivilingeniør- eller økonomistudenter har lyst til å jobbe i offentlig sektor. Det er konsulentbransjen som er mest populær, viser en undersøkelse fra Norges Handelshøyskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke drømmen om høy lønn som styrer studentens valg av den første arbeidsplassen, men derimot interessante arbeidsoppgaver, godt arbeidsmiljø og muligheter for personlig utvikling. Under tre prosent av studentene foretrekker å jobbe i offentlig sektor, mens 96 prosent foretrekker privat sektor, skriver Aftenposten.

Dramatisk

- Dette er nokså dramatiske tall. De bør være en vekker for staten, som risikerer å tape kraftig i kampen om høyt kvalifisert arbeidskraft, sier professor Odd Nordhaug, som har gjennomført undersøkelsen.

- Studentene har nok en sterk tro på muligheten til å få en høyere lønn i det private næringsliv, men jeg tror mange av disse studentene med tid og stunder kommer til å havne i det offentlige likevel, sier informasjonssjef i Arbeids- og administrasjonsdepartementet Leiv Ellingsen til Aftenposten.

(NTB)