Bursdag uten venner:

Ingen vil komme i Harrys bursdag

I dag blir Harry Brinkworth 11 år. Det blir en bursdag uten bestevennene.

VENNENE SA NEI: Ingen vil komme i bursdagen til Harry. Men så fikk mora en strålende idé. Foto: Hannah Brinkworth/SWNS/NTB
VENNENE SA NEI: Ingen vil komme i bursdagen til Harry. Men så fikk mora en strålende idé. Foto: Hannah Brinkworth/SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vet du hva som er helt forferdelig? Når du får høre at ungen din inviterte vennene sine i bursdag, og barna svarte at «foreldrene våre vil ikke la oss komme fordi de ikke liker deg».

Slik startet Hannah Brinkworth fra Chesterfield i England Facebook-posten om bursdagsfeiringen til sin ti år gamle sønn, Harry.

Bowling

Den store dagen, 7. desember, skulle feires med bowling, men det var vanskelig å få noen av skolevennene til å takke ja til invitasjonen, skriver BBC.

- Jeg sa til ham at jeg måtte vite hvem han ville invitere. Han sa navnet på to av vennene sine. Så fortalte han at de ikke fikk lov til å komme, sier Hannah.

- Jeg sa at jeg ikke forsto hva han mente. Da snudde han seg rundt og sa at han hadde fått beskjed om at foreldrene deres ikke likte ham, og at vennene derfor ikke kunne leke med ham.

Ei uke før sønnens bursdag fant hun ut at foreldre på skolen ville nekte barna sine å feire Harrys store dag. Det kom som et sjokk på henne.

- Harry er autistisk. Han er snill, høflig og bryr seg om andre. Han kan være høylytt, han kan begynne å le av situasjoner der andre ikke ler og han sliter iblant med å forstå sosiale koder. Men han har ikke vært i noe trøbbel på skolen på mange år, skriver mora på Facebook.

- Han elsker bursdagsselskaper. Men vi vet jo av erfaring at ingen kommer i bursdagen hans.

Men noen timer seinere fikk Hannah en idé.

Bursdagskort

Hun ba vennene på sosiale medier sende bursdagskort til sønnen. Da begynte snøballen å rulle. Så langt har Harry mottatt flere hundre bursdagskort fra både kjente og ukjente.

- Det har blåst meg av banen. Noe svært trist har skjedd, men det har vekket det gode i mennesker. Det er svært mange mennesker som har delt historien vår, jeg har til og med blitt kontaktet av folk i Dubai som ville sende kort til Harry.

Hun har understreket at de ikke ønsker gaver i posten.

- Vi gjør ikke dette for å få sympati, og vi vil ikke at folk skal sende oss dyre ting. Vi vil bare gjøre andre oppmerksomme på det - og gjøre bursdagen hans minneverdig, sier hun til The Yorkshire Post.

PS! Det går fortsatt an å sende Harry bursdagskort, selv om det ikke rekker fram til bursdagen hans i dag. Adressen er
Harry Brinkworth, Gorilla Garms, Unit 7, Vicar Lane, Chesterfield, S40 1PY, England

Det er ikke alltid like lett å filme bursdagshilsener. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer