Ingen vil overta etter Ueland

Tre av toppsjefene i NSB har takket nei til å bli ny konsernsjef etter Osmund Ueland. NSB Gardemobanens sjef Berit Kjøll er ikke blitt spurt om å overta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i NSB jobbet for fullt med å finne en ny konsernsjef etter at det samme styret hadde sparket konsernsjef Osmund Ueland på sitt ekstraordinære møte i dag. Ved 23-tiden i dag var det fremdeles ikke utpekt noen ny sjef.

Visekonsernsjef Randi Flesland ble spurt om å overta. Hun takket nei og sa samtidig opp sin stilling. Hun er likevel fungerende konsernsjef i NSB. Etter det NTB erfarer ble viseadministrerende direktør Vidar Østreng også spurt, men han takket nei. Det samme gjorde direktøren i NSB Gods, Kjell Frøyslid, da han ble spurt. Frøyslid skal ha opplyst at han føler at han har store nok utfordringer i den jobben han har i dag.

Men slett ikke alle sentrale NSB-ledere er blitt forespurt om å bli ny toppsjef. Foruten den profilerte Berit Kjøll i NSB Gardermobanen, så skal heller ikke viseadministrerende direktør Cecilie Ditlev-Simonsen ha fått et slikt sjef-tilbud, får NTB opplyst av en sentral kilde.

(NTB)