Ingen vil samarbeide med valgvinneren

Åtte partier må gå sammen og få flertall om Harald Furre (H) skal få fortsette som ordfører, og for å unngå samarbeid med Demokratene, som gjorde et kanonvalg.

VALGVINNER: Vidar Kleppe og Demokratene gikk markant fram under valget i Kristiansand. Men ingen vil samarbeide med Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VALGVINNER: Vidar Kleppe og Demokratene gikk markant fram under valget i Kristiansand. Men ingen vil samarbeide med Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøpartiet De Grønne kan bli partiet som avgjør om Furre får fortsette som ordfører i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen.

Natt til tirsdag var partiet i innledende sonderinger om et valgteknisk samarbeid mellom høyre- og sentrumspartiene Frp, H, KrF, V, Sp, Pp, PdK. Samtalene vil fortsette tirsdag.

- Jeg har ingenting å melde, sier MDGs førstekandidat Marte Rostvåg Ulltveit-Moe til avisen etter samtalene.

- Oi, oi, oi!

Samtalene foregikk uten Demokratene, som med ordførerkandidat Vidar Kleppe i front, har gått kraftig fram siden forrige lokalvalg. Da 99,8 prosent av stemmene var telt opp, var demokratene det tredje største partiet i sørlandsbyen med 13,5 prosent oppslutning. Demokratene ble ikke invitert til nattens samtaler.

Partiet slås kun av Arbeiderpartiet og Høyre, som har fått henholdsvis 18,5 prosent og 17,7 prosent.

- Oi, oi, oi! Jeg er så takknemlig overfor velgerne nå. Vi har kjørt en knallhard valgkamp. Dette lover jo veldig bra, sa Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen like etter at de første prognosene kom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer