Donald Trump

- Ingen vil se dette, de skadde

USAs tidligere president, Donald Trump, skal angivelig ha kommet med nedlatende kommentarer om en amerikansk veteran som ble skadd i krigen i Afghanistan.

NEDLATENDE: USAs tidligere president Donald Trump hilste på den tidligere kapteinen Luis Avila etter at veteranen oppståtte med sangen «God Bless America» i 2019. Like før skal Trump ha kommet med nedlatende kommentarer om skadde soldater. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock/NTB
NEDLATENDE: USAs tidligere president Donald Trump hilste på den tidligere kapteinen Luis Avila etter at veteranen oppståtte med sangen «God Bless America» i 2019. Like før skal Trump ha kommet med nedlatende kommentarer om skadde soldater. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere presidenten skal angivelig ha kommet med disse nedlatende kommentarene da han som president i 2019 var til stede under en velkomstseremoni for general Mark Milley ved militærbasen Myer-Henderson Hall, ifølge nye opplysninger.

Til stede var også den tidligere kapteinen Luis Avila, som ble hardt såret under sitt opphold i Afghanistan.

Etter at Avila hadde sunget sangen, «God Bless America», skal Trump, ifølge avisa The Atlantic, ha kommet med de nedlatende kommentarene.

- Hvorfor har dere med personer som dette her? Ingen vil se dette, de skadde.

Det skal Trump angivelig ha sagt til general Milley foran flere vitner mens han var på vei bort for å gratulere Avila etter opptredenen.

- Overflatisk, følelsesløs og avskyelig

Avila, som var håndplukket av general Milley til å opptre på seremonien, hadde gjennomført fem turer til Afghanistan og mistet et bein i et veibombe-angrep. Som følge av skadene har han siden hatt to hjerteinfarkt, to slag og hjerneskader, ifølge avisa.

HYLLEST: USAs tidligere president omfavnet den tidligere kapteinen Luis Avila. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock/NTB
HYLLEST: USAs tidligere president omfavnet den tidligere kapteinen Luis Avila. Foto: Chris Kleponis/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Trump skal angivelig sagt til Milley at han ikke ville se skadde veteraner i offentligheten igjen.

Milley selv opplyser til The Atlantic at han anser Avila og kona hans Claudia for å være selve symbolet på amerikansk heltemot og ofring.

Generalen, som har mistet 242 soldater under sin kommando i Midtøsten, ble dypt opprørt av kommentaren, ifølge avisa.

- Trumps holdning om uniformerte soldater virker overflatisk, følelsesløs og, på det dypeste menneskelige nivå, avskyelig, skriver redaktøren i The Atlantic i saken.

Generalen skal nylig ha invitert Avila til å synge i sin pensjoneringsseremoni, ifølge avisa.

TROSSET TRUMP: General Mark Milley skal angivelig ha invitert den tidligere kapteinen Luis Avila til å synge ved flere arrangementer, til tross for at Trump angivelig ønsket å ikke se skadde veteraner i offentligheten. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB
TROSSET TRUMP: General Mark Milley skal angivelig ha invitert den tidligere kapteinen Luis Avila til å synge ved flere arrangementer, til tross for at Trump angivelig ønsket å ikke se skadde veteraner i offentligheten. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Vis mer

Flere angivelige kommentarer

Dette er imidlertid ikke første gang Trump angivelig skal ha kommet med nedlatende kommentarer om de amerikanske troppene.

I 2018 skal den tidligere presidenten angivelig ha omtalt døde soldater ved den amerikanske kirkegården Aisne-Marne i Frankrike som «tapere» og «udugelige», etter at han nektet å delta på en minnegudstjeneste, ifølge en rapport samme år, fra The Atlantic.

Trump har siden nektet for å ha sagt dette.

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump er tilatlt for forsøk på å gjere om valresultatet i 2020. Etter fengslingen i Fulton County jail sa Trump dette til pressen. Video: AP Vis mer

Men opptil flere ganger har den tidligere presidenten hatt konflikter med flere militære ledere gjennom sine fire år i Det hvite hus.

John Kelly, den pensjonerte marinegeneralen som fungerte som Trumps stabssjef i 2017 og 2018, har uttalt at Trump er den «mest mangelfulle personen» han noen gang har møtt.

James Mattis, også en pensjonert marinegeneral og forsvarsminister i Trumps regjering, har uttalt at den tidligere presidenten var «farligere enn man noen gang kunne forestille seg».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer