Ingen vil ta buss til København

Storstreiken i Danmark har liten innvirkning på flytrafikken ved Fornebu, melder driftsjef i SAS, Arne Jordal. De som vil til Danmark har tilbud om busser fra Oslo, men så langt er ikke folk interessert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi var godt forberedt, så dette går fint, sier stasjonssjefen for SAS ved Gøteborg Lufthavn, Claes Runström, til Dagbladet: på nettet.

I Stockholm har de i dag måttet ta i mot mange ekstra fly som følge av generalstreiken i Danmark.

Selskapet er forberedt på at streiken varer minst en uke.

- Den eneste forskjell er de daglige rutene fra Chicago og New York. Vi hadde tre busser til København i dag, men de var ikke fulle, sier Runström.

Ingen etterspørsel

På Fornebu har trafikken gått bort i mot som normalt. SAS-ansatte fortalte om en desperat dansk familie som måtte hjem til Danmark, men saken ordnet seg: Familien tok et fly til Hamburg i Tyskland, hvoretter de dro videre hjem med tog.

De som skal til Danmark utgjør bare 25 prosent av de som vanligvis lander på Kastrup. Mange av disse dro allerede i går kveld, og enda flere har fulgt med i nyhetene og ordnet egne løsninger.

- Vi har satt opp buss til København, men tilbudet har vært større enn etterspørselen. For å si det sånn, ingen har meldt seg, sier driftssjef Arne Jordal for SAS på Fornebu.

Han regnet derfor ikke med at bussen ville kjøre i dag.

Lokale avtaler

For passasjerer som leter, er det også mulig å finne fly hos de mindre kjente flyselskapene. I formiddag gikk det danske flyselskapet Mukair fra Fornebu til Ålborg med passasjerer, og informasjonssjef for Mukair, Frank Holten, regner med at deres ruter vil gå som normalt.

Driftssjef Arne Jordal hadde ingen forklaring på hvorfor Mukair går som normalt, men han mente det skyldtes at de ansatte i selskapet ikke er organisert i fagbevegelsen.

Man forventer ingen løsning på streiken før tidligst torsdag - senest 27. mai: Da må danske politikere rundt i landet for å drive valgkamp i nok en dansk EU-avstemming.

ROLIG: Generalstreiken i Danmark har i dag ikke hatt store innvirkninger på trafikken på Fornebu. De aller fleste kom seg dit de skulle, melder driftssjef ved SAS, Arne Jordal.