- Ingen vil tilbake til noe slikt

Den 21 år gamle amerikanske marinesoldaten Charles Horgan ble skadd da han kjempet på ei bru over elva Eufrat i Irak. Soldatene sier de ble svært overrasket over den irakiske motstanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med soldatene Joshua Menard (21) og Jamie Villafane (31) møtte Horgan pressen fra sykesenga på det amerikanske militærsykehuset Landstuhl i Tyskland i dag.

De tre mennene ble skadd mens de kjempet på ei bru over Eufrat, sør for byen Nasiriya. Det er til sammen 24 krigsskadde amerikanere på sykehuset, melder CNN.

- Når det kommer til spørsmålet om å dra tilbake... Ingen vil tilbake til noe slikt, fortalte Charles Horgan til pressen.

Trodde han skulle dø

Han var geværmann på bil i den første av tre Humvee'er, som hadde til oppdrag å undersøke noen irakere ved to bruer.

- Jeg hadde ikke fått inntrykk av at jeg var i krig. Men jeg så at en av irakerne hadde rifle, så jeg snudde gæveret, sa Horgan.

I neste sekund ble bilen Jamie Villafane og Charles Horgan satt i truffet av en rakett.

- Men en gang jeg hørte lyden av raketten, skjønte jeg at jeg var midt i det. Jeg sa «vi kommer til å dø». Deretter ble jeg kastet ut av bilen.

Overrasket

Etter at raketten hadde truffet, var han helt nummen i beina. Han prøvde å reise seg, men klarte ikke å stå. Splinter hadde gjennomboret det ene beinet, og støvelen dinglet fra foten.

- Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Jeg hadde utrolig flaks, fortalte Horgan.

Jamie Villafane, som satt sammen med Horgan i bilen, fikk store skader i den venstre armen. Han fortalte at krigen er over for hans del.

- Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem til kona og barna igjen.

Joshua Menard sier soldatene ikke var forberedt på den kraftige irakiske motstanden.

- Vi ble virkelig overrasket. De la seg ikke ned, slik vi trodde de skulle gjøre.

SKADD: Tre av de skadde amerikanske soldatene møtte pressen i dag. Fra venstre: sjef for militærsykehuset i Landstuhl, David A. Rubenstein, korporal Joshua Menard (21) fra Texas, sersjant Jamie Villafane (31) fra New York og sersjant Charles Horgan (21) fra Montana.