Omplassering av dyr - Canada

Ingen ville ha pusen Kaya

- Hun har fått null søknader hittil, skrev dyreorganisasjonen The Ontario Rescue. Så rant det inn.

HJERTEKNUSER: Selv om Kaya ikke ser helt ut som andre katter, forsikrer The Ontario Rescue om at hun er både kjærlig og leken. Video: Facebook/ToRescue Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katten Kaya bor for tida hos den amerikanske dyreorganisasjonen The Ontario Rescue, som prøver å finne et nytt hjem til henne.

- Hun er fem og en halv måned gammel, og ei spesiell lita jente. Ikke bare er hun den søteste kattungen noensinne, men hun er også utrolig skjønn, skrev organisasjonen, som holder til i Montclair i California, i et Facebook-innlegg datert 13. november.

- Fått null søknader

Ifølge The Ontario Rescue har lille Kaya vært gjennom mye i løpet av sitt korte liv.

Hun skal likevel være veldig kjærlig og leken:

- Hun kommer godt overens med de andre kattene og hundene i fosterfamilien hun bor nå. Hun fortjener virkelig et fantastisk hjem, skrev i innlegget.

Dessverre har ikke jakta etter et nytt hjem for Kaya ført fram - ennå.

- Hun har fått null søknader hittil, og vi håper at dere vil fortsette å dele hennes historie sånn at hun kan få seg et «for alltid-hjem», skrev dyreorganisasjonen på Facebook.

Misdannelse i ansiktet

Kaya har nemlig en misdannelse i ansiktet som gjør at hun ser litt annerledes ut enn andre kattunger, forklarte de.

- Hun er normal kattunge med en medfødt misdannelse i ansiktet som gjør henne unik og spesiell. Vær så snill å se forbi hennes ytre, og gi denne jenta muligheten til å få seg sin egen kjærlige familie.

NYOPERERT: Det skal gå bra med Kaya etter operasjonen. Foto: The Ontario Rescue
NYOPERERT: Det skal gå bra med Kaya etter operasjonen. Foto: The Ontario Rescue Vis mer

Den lille pusejenta ble funnet utendørs i juli, ifølge dyrenettstedet The Dodo. Da skal hun ha vært dehydrert, underernært og dekket av lopper og flått.

Men ikke lenge etter at dyreorganisasjonen delte det hjerteskjærende innlegget, gikk historien om Kaya viralt.

Til nå har 9000 kommentert innlegget, og saken er omtalt i flere amerikanske medier.

Mange vil adoptere

Nå kan det se ut som Kaya etter hvert vil kunne få seg et langtidshjem, i hvert fall ut fra kommentarfeltene å dømme:

- Jeg hadde definitivt tatt henne inn, skriver én.

- Jeg vil adoptere henne! Hvor er hun? Jeg er forelska, skriver en annen.

- Vi kjørte opp til dyreorganisasjonen mandag for å levere en søknad om å adoptere Kaya. Da fikk vi vite at det var kommet inn minst 100 andre søknader om å adoptere henne, skriver en tredje person.

MATMOR: I en dyrehage i Kina blir ikke hunden sett på som mat, men som matmor. Video: Newsflare Vis mer

Flere skriver at de har kontaktet The Ontario Rescue direkte via Messenger-chatten.

Til det svarer dyreorganisasjonen at de prøver å komme seg gjennom alle meldingene.

- Et godt miljø

Odelkis Barrera, som er eieren av The Ontario Rescue, sier til The Dodo at de ikke kunne forstå hvordan noen kunne gi fra seg muligheten til å få denne «søte, spesielle tabbykatten» i familien sin.

Tabby er en betegnelse på ulike typer pelsmønster hos katter, og det består av mørke striper og flekker på lysere bakgrunn, ifølge Store norske leksikon.

Nå har dyreorganisasjonen litt av en jobb med å finne ut hvem som skal få adoptere Kaya.

- Vi vil at hun skal komme til et godt miljø, og til et hjem som kan dedikere seg til den tiden hun trenger, sier Barrera til The Dodo.

ANTI-RØYKING: Hengshui Zoo i Heibei-provinsen i Kina gir en ape en sigarett for å fronte en anti-røyking kampanje. Vis mer

Den som skal få adoptere henne må gjerne ha dyr, opplyser Barrera.

- Hun finner trøst i å se etter andre katter og hunder, og liker å leke med dem. Og hun trenger noen som vil være der for henne på lang sikt.

Ble operert

The Ontario Rescue opplyser om at Kaya er sterilisert og vaksinert. Hun har fått ormekur og er mikrochippet. I tillegg har hun testet negativt for felint leukemivirus (FeLV) og felint immunsviktvirus (FIV).

- Hun får utført et inngrep tirsdag, som kommer til å lindre ubehaget i øynene hennes. Dette er et engangsinngrep, og hun kommer ikke til å trenge ytterligere medisinsk oppfølging.

FJERNET HÅR: Kaya fikk fjernet hår som lå innpå øyet ved hjelp av flytende nitrogen. Foto: The Ontario Rescue
FJERNET HÅR: Kaya fikk fjernet hår som lå innpå øyet ved hjelp av flytende nitrogen. Foto: The Ontario Rescue Vis mer

Inngrepet kattungen fikk utført på begge øynene, kalles cryoepilation, som innebærer at man fryser hår eller øyevipper med flytende nitrogen og deretter fjerner dem, ifølge veterinærnettstedet DVM360.

- Hun hadde mye sensitivt vev, så spesialisten var forsiktig med tanke på hvor mye øyelokkene hennes kunne tåle. Det er mulig hun trenger en liten oppfriskning for å sikre at alle hårsekkene er fullstendig borte. På denne måten har hun mulighet til å bli 100 prosent fri for ubehag, skriver organisasjonen i en oppdatering på Facebook.

De takker alle som har engasjert seg i saken.

- Denne lille jenta er veldig spesiell og har berørt hjertene til så mange mennesker, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer