Ingen ville rygge

De to bilistene «tok en Fleksnes» og nektet å rygge. Politiet måtte tilkalles for å trekke lodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to bilistene møttes på en smal vei, og ingen av dem ville gi seg. Hørt den før? Nei, vi snakker ikke om en Fleksnes-episode, men om en hendelse som fant sted i 17-tiden i dag på Gokstadryggen i Sandefjord.

To biler, en Honda og en Toyota, kom kjørende mot hverandre i den trange boliggaten. Uenigheten om hvem som hadde rett til å fortsette fremover var så sterk at en av sjåførene fant det nødvendig å ringe politiet. Begge hevdet at det var motparten som skulle rygge, skriver Tønsbergs Blads nettutgave.

Front-mot-front

- Da jeg ankom stedet så jeg to biler som sto front mot front med førerne sittende i bilene. Jeg parkerte i en skolegård ved siden av, og skjønte ærlig talt ikke helt hva problemet var, sier politikonstabel Christer Holme i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han gikk fram til bilene og fikk sjåførene, to menn i 20- og 30-årsalderen, i tale.

- Det viste seg at ingen av dem ville rygge, forteller Holme, og innrømmer at han ble noe lattermild da han forsto hva som hadde fått de to sjåførene til å stå på stedet i minst 15 minutter mens de ventet på politiet.

Loddtrekning

- Begge skjønte jo at dette egentlig var fryktelig dumt, men ingen av dem ville fire for det, sier Holme, som til slutt måtte foreslå loddtrekning for å få avgjort krangelen. Det gikk begge to med på.

- Dermed endte det med at sjåføren av Toyotaen, som hadde vært på vei oppover bakken, ble nødt til å godta at det var han som måtte rygge, forteller politikonstabelen, som aldri har vært med på noe lignende.

Men tro ikke at historien er over med det. Bilisten som tapte loddtrekningen gikk riktignok med på å rygge, men det var motstrebende.

- Han rygget først rundt 5 meter og stoppet. Det var ikke nok til at føreren av Hondaen kunne komme forbi, så han ble nødt til å rygge ytterligere 5 meter før situasjonen løste seg, sier en lattermild Holme.

Om de to sjåførene kjente til den velkjente Fleksnes-episoden er uvisst.

(NTB)

  • De to stabukkene i Sandefjord er ikke de første som kopierer Fleksnes' stahet. Også Hanna Kvanmo har tatt en Fleksnes.