Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen visste at denne jenta bar på en stor, mørk hemmelighet

Jenta er, ifølge flere amerikanske medier, et av de tretten barna fra «skrekkhuset» i California.

FRA INNSIDEN AV «SKREKKHUSET»: Denne jenta er ifølge flere amerikanske medier 17-åringen som varslet politiet om forferdelige leveforhold. 14. januar i år ble tretten barn reddet ut av et hjem i California. De var alle underernærte, og foreldrene ble siktet for blant annet flere tilfeller av mishandling og tortur. Video: KCAL / KCBS via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoene som er hentet fra en fram til nylig «skjult» YouTube-konto, viser det som tilsynelatende er en normal, livlig tenåring.

Men det viser seg at virkeligheten angivelig er en annen, og at den syngeglade jenta er en del av søskenflokken på tretten barn, som bodde i «skrekkhuset» i California, fram til da de ble reddet av politiet 14. januar i år.

Det skriver blant andre CBS News, ABC News, og LA Times.

Grufullt syn

Barna, i alderen to til 29 år, var alle sterkt avmagret da de ble funnet. Den eldste av søsknene, en kvinne på 29 år, veide bare 37 kilo. Tre barn skal også ha vært lenket til sengene sine da politiet ankom hjemmet.

Ifølge CBS News skal de sju eldste i skrivende stund fortsatt være innlagt på sykehus, der de blir behandlet for underernæring.

De seks yngste barna skal nå bo i to ulike fosterhjem.

Kan være et unikt innblikk

Videoene viser jenta som synger en rekke sanger.

Ifølge ABC News har hun skrevet sangene selv.

Alle klippene er spilt inn foran den samme, hvite døra, i det som tilsynelatende er det samme rommet.

Man kan også se henne leke med en av familiens to hunder.

Det er grunn til å tro at de er tatt opp på ulike dager, ut ifra antrekk og frisyre.

Jenta, som på YouTube brukte et fiktivt navn, skal være den 17 år gamle datteren , som brøt ut av familiehjemmet for å varsle politiet om de forferdelige forholdene hun og hennes tolv søsken levde under. Jenta skal ha planlagt rømningen i to år.

Vil ikke kommentere

En talsmann for statsadvokaten har kommet med en uttalelse til NY Daily News om videofunnene.

- Vi kommer ikke til å bekrefte eller kommentere [videoen, red.anm.], da saken fortsatt er under etterforskning.

17-åringen, som angivelig er jenta på videoen, ble ikke trodd da hun først møtte politiet. De var overbevist om at hun var ti år gammel, men bestemte seg for å sjekke forholdene i huset etter å ha blitt vist et bildebevis av jenta.

Tortur og mishandling

Etter redningsaksjonen av barna var et faktum, har det kommet fram mange grufulle detaljer om livet i «skrekkhuset».

Barna skal ha hatt liten, om noe, kontakt med omverden. De gikk ikke på offentlig skole, da faren registrerte en privatskole i hjemmet. Flere av barna skal ikke engang ha visst hva politi var, da de ble hentet ut av hjemmet sitt.

De skal heller ikke ha fått lov til å dusje mer enn én gang i året.

Ifølge Statsadvokat Mike Hestrin gjaldt mishandlingen også vold og kvelning, og til CBS News forteller han at barna ofte skal ha blitt lenket fast til sengene sine.

Foreldrene, David Allen Turpin (57) og Louise Anna Turpin (49), ble arrestert etter politiets funn. De er siktet for en rekke lovbrudd som stammer tilbake til seinest 2010. Siktelsen omfatter blant annet tortur, barnemishandling og frihetsberøvelse. Begge har nektet straffskyld, men risikerer livsvarig fengsel om de blir dømt.

På bedringens vei

Advokatene Jack Osborn og Caleb Mason representerer de eldre søsknene. De har fortalt CBS News at sykehuset de er innlagt på, har gjort flere tiltak for å gjøre hverdagen lettere for dem, blant annet ved å lage et uteområde hvor de kan trene og leke.

Osborn forteller om hvor viktig det er at barna nå får ta sine egne valg.

- Det er stort, det å bestemme hva de skal lese, hva de skal ha på seg - dette er avgjørelser som de nå får ta hver dag, noe som er helt nytt for dem.

På bildene av familien som tidligere er publisert, kan man se at samtlige av barna har på seg helt like klær.

SKREKKFUNN: - Det var avføring på veggene, sier Nellie Baldwin, som kjøpte huset Turpin-familien hadde bodd i fram til 2010. Foto: CNNVis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!