Ingen vitner da ektemann skjøt og drepte kona

Siktet for uaktsomt drap etter familietragedie i Gran på Hadeland lørdag kveld.

VAR I LIVE:  Kvinnen døde like etter at politi og nødetater hadde kommet fram til huset i Gran lørdag kveld. Foto: Eivind Marcellino.
VAR I LIVE: Kvinnen døde like etter at politi og nødetater hadde kommet fram til huset i Gran lørdag kveld. Foto: Eivind Marcellino. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ektemannen til kvinnen som døde etter å ha blitt truffet av et skudd i parets bolig i Gran på Hadeland lørdag kveld, er nå siktet for uaktsomt drap.

Verken barna eller andre vitner var tilstede da et skudd fra en rifle traff kvinnen.

Politiet fikk lørdag klokka 19.45 melding fra AMK om at en kvinne var truffet av et vådeskudd. Kvinnen døde kort tid etter at nødetatene var kommet til huset.

- Mannen har erkjent de faktiske forholdene. Han er ikke kjent av politiet fra tidligere, opplyser politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Den drepte kvinnen var i begynnelsen av 40-årene, og den siktede ektemannen i begynnelsen av 50-årene.

Skoler forberedt
Barna blir godt ivaretatt av øvrig familie og med tilbud om hjelp fra kommunens støtteapparat, opplyser politiet. Skolene er varslet for å forberede en redegjørelse mandag morgen til klassekamerater.

- Hvorfor brukte politiet begrepet «vådeskudd» i de første meldingene lørdag kveld etter at kvinnen var død ?

- Det var basert på ektemannens foreløpige forklaring. Det var han som varslet AMK. Nå er siktelsen uaktsomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen, med bakgrunn i opplysninger som har kommet fram i avhør, sier politiadvokat Trine Hanssen.

Lokalt politi har hatt hjelp av Kripos under sikringen av tekniske spor. Blant annet rifla er beslaglagt.

- Det ble avfyrt ett skudd. Mannen var tilstede da nødetatene kom, og har hele tiden samarbeidet med politiet, opplyser politiadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer