Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen voldsmann

27-åringen som i går kveld ble skutt på gutterommet av politiet i Haugesund, er ikke kjent for hverken vold eller våpen. Han har i perioder vært psykotisk, etter flere års misbruk av amfetamin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen har i flere år vært min klient. Han er ikke kjent for hverken vold eller våpen, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.
Den kjente advokaten ble i går kveld varslet av familien til 27-åringen, om tragedien.

- Foreldrene og en eldre bror av 27-åringen var til stede i boligen da politiet stormet inn, sier Elden.

Ifølge den sårede 27-åringens mor, oppholdt han seg alene i husets andre etasje, da han ble skutt.

Ikke vold

- Har din klient tidligere vært i besittelse av våpen?
- Så vidt jeg vet har han vært i besittelse av et samuraisverd tidligere. For meg er det helt ukjent at han har hatt skytevåpen.

- Var foreldrene klar over at politiet mente at sønnen var bevæpnet?
- Nei. Jeg var senest sist fredag i Haugesund sammen med 27-åringen. Han stod da tiltalt i en sak som gikk for Gulating lagmannsrett. Dommen ble på 120 dager, og han ble umiddelbart løslatt, fordi dommen var sonet i varetekt. Det kom da ingen signaler fra påtalemyndighet om at min klient var mistenkt for nye forhold, sier John Christian Elden.

Advokat Elden forutsetter at boligen, hvor skuddet ble løsnet, er forsvarlig sikret og at SEFO vil finne ut om 27-åringen var bevæpnet.

Psykotisk

Dagbladet får bekreftet fra flere hold at 27-åringen i perioder har hatt psykiske problemer. I perioder skal han ha vært psykotisk.
- Uten at jeg kjenner politiets begrunnelse for bevæpning, virker det noe underlig at de stormer inn i boligen, opp i andre etasje.

Dersom det er korrekt at politiet hadde opplysninger om at han var bevæpnet, er det merkelig at de valgte en slik framgangsmåte, sier Elden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!