Ingen voldtekt - ingen anmeldelse

Jenta som mener at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep fra Terje Søviknes, har ikke gått til anmeldelse. Samtidig presiseres det at det ikke er snakk om voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta satt i avhør i Oslo fram til klokken 17.30 torsdag ettermiddag, og advokat Roar Vegsund som ivaretar saken hennes, sier at spørsmålet om en anmeldelse blir avgjort over helgen.

Ikke voldtekt

Vegsund presiserer at hans klient aldri har sagt at Søviknes har voldtatt henne. Det er en presisering som gleder Terje Søviknes.

-Jeg er lettet over at dette kommer fram, sier Søviknes til TV2.no.

Vegsund sier at hun i torsdagens avhør gjentok i detalj det som skjedde under Fremskrittspartiets Ungdoms samling i fjor på Skjærgården Hotel og Badepark i Langesund. Advokaten ønsker av hensyn til etterforskningen i saken ikke å gå nærmere inn på dette.

- Hun er svært sliten og har det vanskelig. Dette er årsaken til at jeg har anbefalt henne å vente til over helga med å innlevere en anmeldelse.

Belastning

- Hva er begrunnelsen for at hun eventuelt ikke velger å anmelde forholdet?

- Det er allerede igangsatt etterforskning fra politiets side, og saken vil stå like sterkt for hennes egen del uten en anmeldelse. Dessuten er det en ekstra belastning å gå til en anmeldelse, sier Vegsund.

Han tilføyer at jenta ikke har endret på noe av det hun tidligere har sagt omkring det angivelige overgrepet på hotellrommet.

- En avis skriver at det har vært vitner til det som skjedde?

- Det er ingen vitner til det som skjedde inne på hotellrommet. Det er kun vitner til det som skjedde før og etter, sier Vegsund.

(NTB)