Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen ytre skader på foreldrepar som ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark

Ingen ytre skader på foreldrepar som ble funnet døde i Finnmark

Det viser en foreløpig obduksjonsrapport.

FUNNET DØDE: Et foreldrepar i 40-årene ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld. Foto: Stine Serigstad / iFinnmark / NTB scanpix
FUNNET DØDE: Et foreldrepar i 40-årene ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld. Foto: Stine Serigstad / iFinnmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I dag har vi fått beskjed fra patologen ved Universitetssykehuset Nord-Norge, og de kan ikke finne noen ytre påvirkninger som kan forklare dødsfallet, sier politiadvokat i Finnmark politidistrikt, Karoline Jensen Johansen, til NRK.

Politiet fikk overlevert den foreløpige obduksjonsrapporten onsdag ettermiddag. Den endelige rapporten vil først bli klar om opptil tre måneder, forklarer Johansen.

- Men det er også sendt inn blodprøver og urinprøver av de to avdøde, og resultatene vil muligens foreligge om et par uker, sier politiadvokaten.

Dødsfallene i Gjesvær er blitt betegnet som mistenkelige. Årsaken til det er hovedsakelig foreldreparets unge alder og det faktum at de ble funnet døde på samme sted.

- Det vi vet er at de avdøde skal ha vært syke i en ukes tid med streptokokker, uten at vi kan fastslå at det er dødsårsaken, sier Johansen.

Hun forteller at to av de mindreårige barna til det døde foreldreparet også skal ha vært syke av streptokokker, og har vært på sykehuset i Hammerfest. De var ikke alvorlige syke og ble sendt tilbake til Gjesvær noen timer senere.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!