Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingeniør advarte i to år: - Stor fare for at et slikt ras ville skje

Tre menn fra Litauen omkom.

MASSIVT RAS: Droneopptak gjort fredag morgen viser området på Sørum som ble rammet av et massivt jordras torsdag ettermiddag. Tre personer omkom i raset. Video: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet bekrefter ved 09.30-tiden at det var tre menn fra Litauen som omkom i jordskredet i Sørum. De var 27, 43 og 47 år gamle.

Den 43 år gamle mann kommer fra Kaunas, 27-åringe fra Kèdainiai og den 47 år gamle mannen fra en ukjent by, opplyser politiet på Twitter fredag formiddag

OMKOM: Tre menn fra Litauen omkom i jordskredet torsdag. Fredag morgen fortsatte søk etter de omkomne. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
OMKOM: Tre menn fra Litauen omkom i jordskredet torsdag. Fredag morgen fortsatte søk etter de omkomne. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer

Allerede for to år siden varslet sivilingeniør Stein H. Stokkebø om faren for skred i området i Sørum hvor tre personer trolig mistet livet torsdag.

- Jeg har sett faresignaler flere steder i dette området, jeg har forklart for Sørum kommune hva som kommer til å skje, og hvorfor. Seinest for kort tid siden oppsummerte jeg dette. Jeg anså sjansen for stor for at noe ville skje nå i 2016, sier daglig leder Stein H. Stokkebø i Stokkebø Competanse til Romerikes Blad.

Han sier han i ett til to år har advart Sørum kommune om at noe slikt kunne skje, med referanse til et prosjekt han er engasjert i.

Ordføreren: - Ukjent

RASOMRÅDET: Bilder tatt fredag formiddag viser tydelig hvor store jordmasser som har forflyttet seg.   Tre litauiske arbeidere omkom i raset.
Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
RASOMRÅDET: Bilder tatt fredag formiddag viser tydelig hvor store jordmasser som har forflyttet seg.   Tre litauiske arbeidere omkom i raset. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer

Sørum-ordfører Marianne Grimstad-Hansen sier hun ikke kjenner til advarslene. Kommunalsjef for miljø og samfunnsutvikling i Sørum kommune, Marianne Aasen, vil ikke kommentere påstandene.

Tre menn fra Litauen, som drev skogsarbeid i området i forbindelse omlegging av en lokalveo, ble tatt av det store jord- og leirskredet som gikk torsdag ettermiddag.

Politiet antar at de tre mistet livet i ulykken, selv om de ikke er funnet. Tre andre arbeidere kom seg unna raset.

Søket skal etter planen gjenopptas fredag morgen.

Firmaet Stokkebø jobber blant annet med ras- og støysikring, erosjons- og flomsikring og miljøteknikk.

Kommunalsjef for miljø og samfunnsutvikling i Sørum kommune, Marianne Aasen, vil ikke kommentere det Stokkebø sier.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!