Ingeniør kan bli skattesjekket

Suspendert overingeniør kan bli skattegransket ti år tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at Dagbladet.no i går avslørte at en ansatte ved trafikkstasjonen i Fredrikstad de siste årene har kjøpt og solgt 46 biler, har skattemyndighetene interessert seg for mannen.

- Når vi blir kjent med slike saker gjennom media er det naturlig at vi foretar en vurdering om vi skal gjøre nærmere undersøkelser, sier fylkeskattesjef i Østfold, Øivind Strømme til Dagbladet.no.

Skattemyndighetene har flere muligheter til å foreta kontroll. Mannens ligninger kan bli gjennomgått så langt som ti år tilbake i tid.

I tillegg kan ligningskontrollører foreta bokettersyn hjemme hos mannen og hente inn dokumentasjon fra blant andre tollmyndighetene.

Kan bli anmeldt
Om den ansatte har unndratt inntekt fra beskatning risikerer han å bli skjønnslignet for beløpet. Han kan også bli ilagt tilleggskatt på 30 eller 60 prosent.

I ytterste konsekvens kan skattemyndighetene politianmelde mannen, men dette gjøres bare om skatteunndragelse er svært grove.

Den 44 år gamle suspenderte overingeniøren hadde i fjor et nettoinntekt på 315 000 kroner og er registrert med en formue på 440 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer