Ingeniør kan bli skattesjekket

Suspendert overingeniør kan bli skattegransket ti år tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Dagbladet.no i går avslørte at en ansatte ved trafikkstasjonen i Fredrikstad de siste årene har kjøpt og solgt 46 biler, har skattemyndighetene interessert seg for mannen.

- Når vi blir kjent med slike saker gjennom media er det naturlig at vi foretar en vurdering om vi skal gjøre nærmere undersøkelser, sier fylkeskattesjef i Østfold, Øivind Strømme til Dagbladet.no.

Skattemyndighetene har flere muligheter til å foreta kontroll. Mannens ligninger kan bli gjennomgått så langt som ti år tilbake i tid.

I tillegg kan ligningskontrollører foreta bokettersyn hjemme hos mannen og hente inn dokumentasjon fra blant andre tollmyndighetene.

Kan bli anmeldt
Om den ansatte har unndratt inntekt fra beskatning risikerer han å bli skjønnslignet for beløpet. Han kan også bli ilagt tilleggskatt på 30 eller 60 prosent.

I ytterste konsekvens kan skattemyndighetene politianmelde mannen, men dette gjøres bare om skatteunndragelse er svært grove.

Den 44 år gamle suspenderte overingeniøren hadde i fjor et nettoinntekt på 315 000 kroner og er registrert med en formue på 440 000 kroner.