- Ingenting å klage på

Statsbudsjettet får liten innvirkning på økonomien til tobarnsfamilien i Ullevål Hageby. Men de er glade for at barnetrygden utvides fra 16 til 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt får familien Tandberg/Falkenberg 4700 kroner mindre å leve av neste år, dersom Bondevik-regjeringen får det som den vil. Mindre penger i barnestøtte utgjør den største posten, men familien klager ikke.

- Jeg unner de som har barn over 16 år å få barnetrygd. Det er et logisk prinsipp, og da synes jeg ikke det er så galt at det går utover oss akkurat nå. I et lengre perspektiv tenker jeg at de pengene kan bli gode å ha, sier Kristin Tandberg (37) som er mor til Emilie (6) og Fanny (4).

Neste år får de ca 2600 kroner mindre å rutte med som følge av at foreldrefradraget på 1820 kroner per barn forsvinner, mens barnetrygden bare øker med vel 500 kroner per barn.

- For en typisk middelklassefamilie som oss, spiller statsbudsjettet liten rolle. Det som betyr noe, er renta, sier Kaare Falkenberg (37).

Familien betaler i dag vel 14 000 kroner i måneden i renter og avdrag på lån, og for dem gir selv små endringer i rentesatsen store utslag på økonomien. I tillegg betaler de 5600 kroner i måneden for skolefritidsordningen til Emilie og Fannys private barnehageplass.

Siden begge barna er over fire år, har ikke familien mulighet til å få kontantstøtte.

Den ordningen er ikke noen god måte å bruke pengene på uansett, mener mamma Kristin.

- Pengene kunne heller vært brukt til boliger for unge.