- Ingenting kriminelt bak drukningen

Politiet stoler på forklaringen til 18-åringen som overlevde.

DØDE: Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny Olsen
DØDE: Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny OlsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet konkluderer med at det ikke ligger noe kriminelt bak drukningen til de to 18-åringene som omkom i biltragedien i Drammen.

18-åringen fra Lier som overlevde ulykken ved å ta seg ut av den ene bildøren under vann, har i politiavhør fortalt at det ikke var han som kjørte bilen som havnet i vannet natt til påskeaften, skriver Drammens Tidende.

- Vi har ingen opplysninger som gjør at vi ikke kan stole på hans forklaring, sier etterforskningsleder ved Drammen politistasjon, Oddbjørn Solheim.

Det gjenstår fremdeles en del tekniske undersøkelser på bilen. Politiet venter også på den endelige obduksjonsrapporten som gir svar på om ungdommene hadde promille, før saken er ferdig etterforsket.

Det gikk tre dager fra ulykken skjedde til 18-åringen som overlevde meldte fra om hva som hadde skjedd. Han har foreløpig vært siktet for biltyveri og for å ha forlatt de to andre i vannet, uten å varsle myndighetene, men nå vurderer politiet å endre siktelsen.

- Det kan hende at vi, på grunn av at han var rammet av sjokk, vil endre siktelsen til en bestemmelse i veitrafikkloven som går på å ikke melde fra om en ulykke, sier Solheim.


(NTB)