VITNET: Kripos-tekniker Tom Luka forklarer seg om de tekniske undersøkelsene han gjorde på åstedet der Moland ble funnet død. Foto: John Terje Pedersen.
VITNET: Kripos-tekniker Tom Luka forklarer seg om de tekniske undersøkelsene han gjorde på åstedet der Moland ble funnet død. Foto: John Terje Pedersen.Vis mer

- Ingenting mistenkelig med Molands død

Kripos´ åstedsgransker vitnet i Kongo-retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Politioverbetjent Tom Luka forklarte seg i dag om Kripos? funn i drapssaken mot Joshua French i Kongos hovedstad Kinshasa. Han var svært tydelig på de ikke har funnet spor av noe kriminelt.

- Det var ingen tegn på vold eller motstand i den cellen. Alt sto på sin naturlige plass, og ingenting var veltet eller ødelagt. Det var ikke noe blod, sa Luka til retten.

- Vi ville forventet dette, dersom det hadde vært en slåsskamp mellom French og Moland. Cellen er ganske liten, og Moland hadde trolig kjempet tilbake om han ble angrepet. Det ville ført til spor på åstedet og kroppene deres, sa Luka.

Han opplyste om at det ikke var tegn på at kroppene var utsatt for fysisk vold. Noen merker kan forklares ut fra at liket hade flyttet, men Luka sa at dette var noe rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen ville komme tilbake til.

- Ifølge min erfaring, finner vi nesten alltid spor etter kamp når drap begås i affekt. Ingenting tyder på at noen hadde forsøkt å rydde eller vaske i cellen, fordi den er fortsatt dekket av støv, sa Luka.

Han avsluttet med å konkludere:

- Om vi tar disse objektive funnene og legger til resultatene fra obduksjonen, er det etter min mening ingenting mistenkelig med Molands død.

Støtte: UDs spesialutsending Kai Eide følger rettssaken mot French.
Støtte: UDs spesialutsending Kai Eide følger rettssaken mot French. Vis mer