Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingenting nytt som kaster lys over Therese-saken

Famler i mørket etter at tiltalen mot Thomas Quick ble frafalt.

TILTALEN FRAFALLES: Den svenske påtalemyndigheten frafalt i dag tiltalen mot Sture Bergwall, best kjent som Thomas Quick, i Therese-saken. Nå håper pårørerende på at etterforskningen blir gjenopptatt. 
Foto: Per Løchen/NTB
TILTALEN FRAFALLES: Den svenske påtalemyndigheten frafalt i dag tiltalen mot Sture Bergwall, best kjent som Thomas Quick, i Therese-saken. Nå håper pårørerende på at etterforskningen blir gjenopptatt. Foto: Per Løchen/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tiltalen mot Sture Bergwall, best kjent som Thomas Quick, ble i dag frafalt av den svenske påtalemyndigheten. Politiet i Drammen sier de ikke har noe nytt å gå på, etter at Therese Johannsessen (9) forsvant fra sitt hjem på Fjell i Drammen i august 1988.

- Dette er en hendelse som ligger over 20 år tilbake i tid, og det er ikke kommet inn ny og avgjørende informasjon som kaster nytt lys over saken, sier politimester Christine Fossen ved Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

- Denne saken har vært en stor belastning for mange mennesker, ikke minst for de to som mistet sin datter denne sommerdagen i 1988. At tiltalen mot Bergwall nå trekkes, gjør det ikke noe lettere for dem å leve med dette.

- Kunne ikke være rett mann Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, har lenge ment at etterforskningen av saken må gjenopptas, og at det er lite sannsynlig at Quick sto bak forsvinningen.

- Like etter rettssaken var det ting jeg grublet på og ikke fikk til å stemme. Jeg skjønte etter hvert at det ikke kunne være rett mann de hadde tatt, sa Johannessen til Dagbladet tidligere i fjor.

I dag er hun fornøyd med resultatet, så langt.

SPORLØST BORTE: Therese Johannsessen (9) forsvant fra sitt hjem på Fjell i Drammen i august 1988. Hun er aldri blitt funnet. Foto: NTB
SPORLØST BORTE: Therese Johannsessen (9) forsvant fra sitt hjem på Fjell i Drammen i august 1988. Hun er aldri blitt funnet. Foto: NTB Vis mer

- Nå satser vi på å få saken opp igjen hos Drammen-politiet og at de følger alle spor, sier Johannessen til Dagbladet.

Politimester Fossen ved Drammens-politiet møtte pressen for å informere ytterligere om saken klokken 11.30 i dag.

- Vi tar den svenske påtalemyndighetens beslutning til etterretning.Vi vil sette oss inn i den svenske påtalemyndighetens premisser for hvorfor de velger å trekke tiltalen, sier Fossen i pressemeldingen.

Vet ikke hva som skjedde I september 2010 besluttet svensk påtalemyndighet å gjenoppta saken. Det skjedde etter en begjæring om å gjenoppta saken fra Bergvald.

Quick ble i 1998 dømt for drap på Therese, etter å ha tilstått ugjerningen. Påtalemyndigheten hadde imidlertid ingen tekniske bevis eller vitneobservasjoner som kunne knytte den påståtte seriemorderen til forbrytelsen, og det har aldri blitt klarlagt hva som skjedde med den forsvunnede jenta.

MISTET DATTEREN: Inger-Lise Johannessen er mor til Therese Johannessen som forsvant fra bydelen Fjell i Drammen i juli 1988.  Trass datidens største politietterforskning, er hun aldri blitt funnet.  Bilde av Therese på veggen i bakgrunnen.   Foto:  Espen Sandli / Dagbladet
MISTET DATTEREN: Inger-Lise Johannessen er mor til Therese Johannessen som forsvant fra bydelen Fjell i Drammen i juli 1988. Trass datidens største politietterforskning, er hun aldri blitt funnet. Bilde av Therese på veggen i bakgrunnen. Foto: Espen Sandli / Dagbladet Vis mer

Da Quick trakk tilbake tilståelsen sin og i april 2010 søkte om gjenopptakelse, raknet derfor drapsdommen. Den antatte drapsmannen mener også ha alibi for forsvinningsdagen. Aktor i saken motsa seg at skyldspørsmålet ble prøvd for retten på nytt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media