- Ingenting som ga grunn til å slå alarm

Sier advokaten til småbarnsmora (26) som er funnet drept.

DREPT: Kvinnen (26) fra Russland ble meldt savnet i går. I dag ble hun funnet drept etter at ekssamboeren (45) hennes i avhør tilsto å ha drept henne. Foto: Privat
DREPT: Kvinnen (26) fra Russland ble meldt savnet i går. I dag ble hun funnet drept etter at ekssamboeren (45) hennes i avhør tilsto å ha drept henne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOTODDEN/OSLO (Dagbladet): Småbarnsmoren (26) som tidligere i dag ble funnet drept i en hytte nær Reskjemvatnet mellom Bø og Notodden i Telemark, følte seg presset av den nå drapssiktede ekssamboeren (45), ifølge sin advokat.

45-åringen fra Sverige tilsto tidligere i dag overfor svensk politi at han bortførte barnet og drepte mora. Han pekte også ut stedet hvor kvinnen, som opprinnelig er fra Murmansk i Russland, ble drept. Mannen er siktet for overlagt drap.

De to personene var for tida midt i en barnefordelingssak. Den 20. september inngikk de en avtale om at barnet skulle bo hos mor, men at far skulle ha samværsrett. Tvisten handlet i utgangspunktet om at faren ønsket omsorgen for barnet etter at forholdet deres brøyt sammen, ifølge kvinnens advokat Sjak R. Haaheim.

- 9. november skulle de igjen møte i retten for å dele erfaringer med avtalen som ble inngått. Det var en sakkyndig inne i bildet. Men så skjer denne uforståelige utviklingen, sier Haaheim til Dagbladet.

- Følte seg presset Advokaten forteller om ei ambisiøs og flink kvinne.

- Hun kom til Norge for å studere ved Høgskolen i Telemark. Hun snakket veldig godt norsk og ønsket å få en god utdanning i Norge, sier han.

Han forteller at kvinnen følte seg presset av ekssamboeren og at det i sommer førte til en anmeldelse av mannen.

- Hun følte seg utsatt for et press med elementer av trusler. Vi drøftet en stund både voldsalarm og besøksforbud, men hun ønsket ikke det, sier Haaheim.

Saken var ikke så alvorlig at hun fikk oppnevnt bistandsadvokat, mente retten, noe 26-åringen slo seg til ro med, ifølge advokaten.

- Hun opplevde at han presset henne og var vanskelig mot henne, men etter det jeg kjenner til var det aldri noe vold inne i bildet. Det var aldri noen indikasjoner i denne saken på at noe slikt som dette skulle skje, sier den erfarne advokaten.

FUNNET: Kvinnen ble funnet drept i en hytte her ved Grønkjær skisenter mellom Bø og Notodden i Telemark. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FUNNET: Kvinnen ble funnet drept i en hytte her ved Grønkjær skisenter mellom Bø og Notodden i Telemark. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Han fikk en e-post fra henne på fredag.

- Det var ingenting i den som ga grunn til å slå alarm om noe som helst. Hun ønsket at barnefaren skulle ha samvær med barnet. Dette var i grunn en ganske typisk barnefordelingssak, sier Haaheim.

Pågrepet i Sverige Og det var da kvinnen skulle hente sønnen i ekssamboerens hjem søndag at bortføringen skjedde. Ifølge vitner ble de tre sett kjørende fra mannens bolig i Bø i stor fart. Kvinnen ringte selv nødnummeret og ba om hjelp.

Andre politidistrikt og grensestasjonene ble varslet. 45-åringen ble pågrepet av svensk politi i Växjö natt til mandag. Barnet ble funnet i god behold i bilen. Han tas nå vare på av svenske helsemyndigheter.

Mannen tilsto senere i avhør at han hadde drept ekssamboeren og hun befant seg i en hytte. Norsk politiet vil i morgen begjære mannen utlevert til Norge i morgen. Mannens svenske forsvarer, Torgny Eklund, ønsker ikke å kommentere saken. Det ønsker heller ikke mannens advokat i barnefordelingssaken.

Siden sent i sommer har 26-åringens mor bodd sammen med dattera i Drammen. I tillegg hadde hun en tante i landet.

- Dette var det verst tenkelige svaret de kunne få. De håpet i det lengste at hun skulle komme til rette og de har det nå selvsagt helt forferdelig. De blir ivaretatt av helsevesenet, sier Sjak R. Haaheim, som har vært i kontakt med familien etter at de mottok dødsbudskapet.

HJALP KVINNEN: Advokat Sjak R. Haaheim var drapsofferets advokat i den pågående barnefordelingssaken.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HJALP KVINNEN: Advokat Sjak R. Haaheim var drapsofferets advokat i den pågående barnefordelingssaken. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer