BLIR TRODD: Retten legger fornærmedes forklaring til grunn i retten og tror dermed på hennes forklaring i det aller vesentligste. Her får hun en klem av venninna og kjæresten i en pause i retten i dag.Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
BLIR TRODD: Retten legger fornærmedes forklaring til grunn i retten og tror dermed på hennes forklaring i det aller vesentligste. Her får hun en klem av venninna og kjæresten i en pause i retten i dag.Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Ingenting svekker jentas troverdighet

Retten tror på jenta på alle punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg opplesningen av dommen i nyhetsstudio.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Sør-Gudbrandsdal tingrett har lagt den fornærmede jentas forklaring til grunn på alle vesentligste punkter i dommen.

Retten dømte Rune Øygard til fire års fengsel, i tråd med påtalemyndighetens påstand.

I løpet av sin opplesning av dommen, har tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg flere ganger gjentatt at «fornærmedes forklaring er troverdig», at «retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring» og påpeker flere ganger at andres forklaringer eller andre bevis lagt fram i retten «underbygger fornærmedes forklaring».

I en pause i opplesningen fikk den fornærmede jenta en lang og trøstende klem av sin kjæreste og beste venninne. Begge har vitnet i retten og fulgt rettssaken tett

Tingrettsdommeren legger jentas forklaring til grunn på de viktigste punktene i saken.

- Retten legger stor vekt på Skype-loggene. Samtalene underbygger at de har hatt et seksuelt- og kjærestelignende forhold. Tiltalte har ikke gitt noe troverdig forklaring om dette, leste Kvisberg opp fra dommen.

Retten mener hans forklaring om Skype-samtalene var kunstig, oppkonstruert og tilpasset.

Retten mener at bakgrunnen for anmeldelsen og hvordan jenta forklarte seg om overgrepene til sin familie, underbygger hennes troverdighet, mener retten.

Retten mener at vitner i saken ikke bidrar til å svekke jentas troverdighet.

- Retten finner ikke grunn til å tvile på fornærmedes forklaring om det seksuelle forholdet til tiltalte.

Tingretten mener det at jenta har forklart seg likt både overfor helsepersonell, politiet og i retten, styrker hennes troverdighet.

- Det er ikke dokumentert noe som strider imot det jenta har forklart. Det styrker hennes forklaring, leste Kvisberg.

Dagbladet kommer med mer.