- Ingenting tyder på at noen er tatt av skredet

Stort snøras over riksvei i Stranda. Flere biler evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SISTE: - Det er ingenting som tyder på at personer er tatt av skredet, men vi har to lavinehunder på stedet som søker gjennom raset, sier operasjonsleder ved Ålesund politistasjon, Ivar Inge Klefstad til Dagbladet.no.

I går kveld gikk det et større snøras over riksvei 60 mellom Hellesylt og Stranda, i Strandadalen på Sunnmøre. Det er uvisst når veien kan åpnes igjen.

- Det vil ta lang tid før veien kan åpnes, opplyser vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Evakuert

Et vogntog, en buss med tre passasjerer, en strøbil og noen personbiler hadde søkt tilflukt i en tunnell like ved skredet, disse er nå evakuert. 

Veien ble sperret på nordsiden av raset med bom like etter at det skjedde, men bilister forvillet seg inn i området fra sørsiden da sperringen tok tid der.

Stor rasfare

De store snømengdene har også demmet opp elva like ved riksveien, så deler av strekningen står under fire meter vann.

STORT RAS: Deler av riksvei 60 i Strandadalen mellom Stranda og Hellesylt er stengt etter at store snømengder veltet over en lengre strekning sent i kveld. Kart: KYSTATLAS.NO
STORT RAS: Deler av riksvei 60 i Strandadalen mellom Stranda og Hellesylt er stengt etter at store snømengder veltet over en lengre strekning sent i kveld. Kart: KYSTATLAS.NO Vis mer

Det regner kraftig i området, noe som kan ha medvirket til at raset gikk.

- Det er stor rasfare i området og flere strekninger er stengt, sier Klefstad.

Dagbladet.no kommer med mer.