- Ingenting tydet på at han var langt nede

Sønnen til Roger Gundersen var sammen med ham timer før han døde.

- IKKE LANGT NEDE: Sønnen til avdøde Roger Gundersen var sammen med faren få timer før han døde. Han mener at ingenting tydet på at han ønsket å ta livet sitt. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAgbladet
- IKKE LANGT NEDE: Sønnen til avdøde Roger Gundersen var sammen med faren få timer før han døde. Han mener at ingenting tydet på at han ønsket å ta livet sitt. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAgbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDRE VESTFOLD TINGRETT (Dagbladet): Roger Gundersens eldste sønn, Andreas Gundersen Aven, vitnet i dag i rettsaken mot sin 55 år gamle stemor, som er tiltalt for å ha medvirket i mannens selvmord. Stemora forklarte tidligere i dag at hun ble truet til å ta livet av Gundersen.

I forklaringen sin, forklarte sønnen at han var sammen med faren få timer før han døde.

- Den dagen før han døde var han hos meg i over en time på ettermiddagen. Det var ingenting ved hans oppførsel som tydet på at han var langt nede. Det eneste som var litt spesielt var at han hadde med en pose med cd-er og fire bilder. Men vi var begge veldig musikkinteresserte, han hadde også tidligere hatt med musikk og bilder, så jeg synes ikke dette var merkelig. Jeg får det ikke til å stemme at han skal ha bedt om å bli tatt livet av bare timer seinere, sier sønnen.

- Var veldig glade i hverandre Han beskriver forholdet til faren som nært og tett.

- Vi var veldig glade i hverandre og slik har det alltid vært. At han skulle tatt livet sitt uten å ta farvel virker helt utenkelig, sier sønnen.

Samme dag som faren døde hadde han også vært på Rikshospitalet for å undersøke magen.

- Hvis han ville dø så kan jeg ikke skjønne at han ville latt seg undersøke. Han fortalte meg også at de ikke hadde klart å finne noe, sier sønnen.

Tror ikke på stemora Han forteller at de hadde jevnlig kontakt med faren helt til han døde. De siste årene før faren døde opplevde han at hjemmet til faren var sterkt preget av tiltaltes rusproblemer.

- Han forteller også om en samtale med stemoren etter at faren var død.

- Vi trøstet tiltalte etter dødsfallet. Det hun da fortalte oss om hvordan pappa døde var helt annerledes enn det hun nå har fortalt. Det tiltalte sa til oss var at pappa hadde lagt seg tidlig. Hun hadde vært i stua i etasjen under. Så hadde det blitt stille, han hadde sluttet å snorke. Når hun da gikk opp så var han død, sier sønnen.

Han fastholder at han ikke tror faren har tatt livet sitt.

- Er man lege så kan man fint klare å ta livet sitt på egenhånd uten å ty til slike ting som dette, sier han om stemorens forklaring.

Foretok ingen obduksjon Politiførstebetjent Bent Kennet Svendsen forklarte seg også i retten i dag. Han var på bopelen til tiltalte og avdøde både da Gundersen ble funnet død og i januar da tiltalte ble pågrepet.

- Vi så ingen hagle da Gundersen ble funnet død, men andre gang vi var der, sier Svendsen.

Gundersen lå død på gulvet da de kom.

- Vi ble møtt av tiltalte og ei venninne. Tiltalte fortalte at avdøde hadde kreft i magen. Hun fortalte at han hadde store smerter og at han gikk på sterke medisiner mot smertene. Medisinene virket ikke lenger. Hun fortalte at han hadde vurdert heroin. Mannen hadde lagt seg tidlig. Hun hadde hørt at han sluttet å snorke. Hun gikk opp og da var han død, sier han.

Politibetjenten fortalte også hvorfor de ikke hadde foretatt noen obduksjon.

- I slike saker forelegger man senarioet for vakthavende politijurist. Operasjonsleder ønsket en obduksjon, men juristen valgte i dette tilfellet å ikke obdusere.