Inger Laila får millionerstatning

If Skadeforsikring bestemte i dag å trekke anken mot trafikkofferet Inger Laila Eikeland. 19 åringen fra Haugesund kan endelig puste lettet ut etter fem års beinhard kamp mot forsikringsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er så glad. Jeg smiler hele tiden, sier Inger Laila Eikeland til Dagbladet.no.

19 åringen kom hjem fra en jobb for Trygg Trafikk da hun fikk gledesbudskapet.

- Jeg sa til mamma: «Vi har jo ikke vært i retten enda». Også får jeg erstatning likevel. Jeg kan ikke tro det, sier Inger Laila.

Også mamma, Vigdis Eikeland, var overlykkelig og lettet da telefonen fra advokat Christian Ludin kom i formiddag. Etter å ha jobbet natt og dag for å sørge for datterens framtid, er kampen mot forsikringsselskapet endelig over.

I kveld skal det ut og feires.

Full erstatning

19 år gamle Inger Laila Eikeland fløy 30 meter gjennom lufta i en bilulykke for fem år siden. Hun ble erklært 55 prosent medisinsk invalid, men If Skadeforsikring mente hun ikke hadde krav på erstatning.

I løpet av fire år har If Skadeforsikring dermed gått fra null til 80 prosent av summen i erstatning.

Etter fullt medhold i to rettsinstanser, skulle hun ha møtt forsikringsselskapet i Høyesterett neste uke.

Men etter Høyesteretts uttalelse forrige uke, har If Skadeforsikring valgt å trekke anken i dag.

19 åringen fra Haugesund kan regne med en erstatning på 1,5 til 2 millioner kroner.

- Nå kan jeg kjøpe meg et eget sted å bo. 2 millioner er jo ikke veldig mye, men jeg kan iallfall få sikret framtida noe, sier den lykkelige 19 åringen.

Finanger-saken ga utslaget

Bakgrunnen for at If Skadeforsikring trekker saken fra Høyesterett er den dommen Høyesterett avsa i plenum torsdag 16. november i den såkalte Finanger-saken.

If Skadeforsikring vant i denne saken frem med sitt syn på at saksøkeren ikke hadde krav på erstatning etter norsk rett. I den forbindelse uttalte Høyesterett seg om skadelidtes medvirkning til skaden generelt i norsk rett, sett i lys av EØS-direktivene og EU-domstolens rådgivende uttalelse.

Høyesterett legger listen for medvirkning ved uaktsomhet noe høyere enn tidligere i norsk rettspraksis. Sett i lys av Høyesteretts uttalelser i plenumsaken, har derfor If Skadeforsikring valgt ikke å opprettholde påstanden om 20% avkortning i Høyesterettssaken som skulle startet neste uke.

FÅR ERSTATNING: Inger Laila Eikanger får endelig erstatningen hun har kjempet for i nesten fem år.