Inghild funnet i live

Inghild Hestholm ble i dag funnet i live i en fjellskrent i nærheten av hytta hun leide i Dalsbygda i Norddal på Sunnmøre. Da hadde hun ligget ute i seks døgn.- Jeg spiste bær, og slurpet i meg bekkevann, sier hun til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18-årige kvinnen var etter forholdene i god form da hun ble funnet etter å ha tilbrakt seks døgn under åpen himmel, opplyser politiet i Stranda og Norddal. Temperaturen i området har vært nede i fem minusgrader de siste døgnene.

Tirsdag skulle hun ut og lete etter katten sin, forteller hun til NRK Dagsrevyen. Da hun fant katten død, ville hun grave den ned, men hadde ikke spade, og ga opp. Deretter gikk hun seg en lang tur i fjellet.

- Jeg gikk rett opp i fem, seks timer. Da jeg skulle ned igjen, ramlet jeg og slo meg både her og der, sier hun fra sykesengen.

Inghild Hestholm ble liggende, for hardt skadet til å komme seg hjem, men med bekkevann, blåbær og bringebær holdt hun seg ved bevissthet og i live.

- Bortsett fra det, ble det ikke noe mat på meg, nei, sier hun til NRK.

Seks dager er lang tid, men for Inghild virket det annerledes.

- Tiden har gått ganske fort. Det føles som om jeg bare har vært i fjellheimen et par dager, sier hun til NTB.

Fikk solvarme

- Hun er i overraskende god form, sier vakthavende lege Gunnar Roald ved intensivavdelingen ved Sentralsjukehuset i Møre og Romsdal til NTB.

Normal kroppstemperatur

- Hun var våken og hadde tilnærmet normal kroppstemperatur da hun ble funnet. Det skyldes nok at hun lå i en sydvendt fjellside med sol, slik at hun har fått god varme, sier Roald videre.

Han opplyser også at jenta bærer preg av å ha vært i fjellet etter å ha skadet seg.

- Hun har fått enkle bruddskader som tyder på at hun har falt og slått seg, sier legen.

Det er uvisst hvor lenge hun blir liggende på sykehuset.

Like ved hjemmet

Det var et Sea King-redningshelikopter som fant henne, i en fjellskråning 500 meter nord-øst av hytta hun leide i Dalsbygda i Norddal på Sunnmøre. Det var ved denne hytta hun sist ble sett, tirsdag i forrige uke.

Skadet

Kvinnen måtte løftes opp i helikopteret, fordi hun ikke kunne gå om bord selv. Hun var alene da hun ble funnet.

Kan ha falt langt

Det er en høydeforskjell på cirka 300 meter mellom hytta og funnstedet i fjellskråningen.

- Det var redningsmannen om bord i Sea King-helikopteret som oppdaget jenta. Hun kunne snakke og helikoptermannskapet var overrasket over formen hennes. Slik det ser ut på kartet kan det være en mulighet for at jenta har falt og slått seg. I så fall har hun falt svært langt, sier Ovnerud.

REDDET: Se King-helikopteret løfter en skadet Inghild Hestholm opp fra fjellskrenten.