Inghild funnet i live

Inghild Hestholm ble i dag funnet i live i en fjellskrent i nærheten av hytta hun leide i Dalsbygda i Norddal på Sunnmøre. Da hadde hun ligget ute i seks døgn.- Jeg spiste bær, og slurpet i meg bekkevann, sier hun til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 18-årige kvinnen var etter forholdene i god form da hun ble funnet etter å ha tilbrakt seks døgn under åpen himmel, opplyser politiet i Stranda og Norddal. Temperaturen i området har vært nede i fem minusgrader de siste døgnene.

Tirsdag skulle hun ut og lete etter katten sin, forteller hun til NRK Dagsrevyen. Da hun fant katten død, ville hun grave den ned, men hadde ikke spade, og ga opp. Deretter gikk hun seg en lang tur i fjellet.

- Jeg gikk rett opp i fem, seks timer. Da jeg skulle ned igjen, ramlet jeg og slo meg både her og der, sier hun fra sykesengen.

Inghild Hestholm ble liggende, for hardt skadet til å komme seg hjem, men med bekkevann, blåbær og bringebær holdt hun seg ved bevissthet og i live.

- Bortsett fra det, ble det ikke noe mat på meg, nei, sier hun til NRK.

Seks dager er lang tid, men for Inghild virket det annerledes.

- Tiden har gått ganske fort. Det føles som om jeg bare har vært i fjellheimen et par dager, sier hun til NTB.

Fikk solvarme

- Hun er i overraskende god form, sier vakthavende lege Gunnar Roald ved intensivavdelingen ved Sentralsjukehuset i Møre og Romsdal til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer