Inghild overlevde på bark

ÅLESUND (Dagbladet): Hareid-jenta Inghild Hestholm overlevde på bark og dogg fra blader da hun lå seks døgn i fjellet i Norddal på Sunnmøre. Det viser nye opplysninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inghild Hestholm hadde en meget kraftig hjernerystelse etter det voldsomme fallet i fjellet, ikke langt unna boligen. Inghilds far, Arve Hestholm, påpeker at hun har hatt et overlevelsesinstinkt utenom det vanlige. - Vi har gått gjennom klærne hennes og funnet bortimot en liter tre-bark i lommene. Det er mange som har lurt på hva det sorte i munnen hennes var, dagen hun ble funnet. Nå vet vi at dette er bark hun har gnagd på for å få bort sultfølelsen, sier Hestholm.

Stygt fall

Inghild husker nå mer og mer av hendelsesforløpet og forteller at hun fikk veske fra dugget på blader og gress.

Arve Hestholm sier at Inghild må ha hatt et meget stygt fall i fjellet.

Leger ved sykehuset kan opplyse at Inghild har påført seg en enorm hjernerystelse, men at det ikke er fare for varige mèn etter denne skaden. De kraftige hodesmertene er nå heldigvis forbi. Brudd i ryggen- Hun har vært en tur hjemme nå i helgen og fikk med seg en Hødd-kamp før turen gikk tilbake til sykehuset for mer trening og fysioterapi. Tre mindre brudd i ryggen og frostskader på bena gir henne en del smerter, sier Arve Hestholm som karakteriserer Inghilds humør som varierende. - Inghild har fått mye besøk, men er sliten. Derfor har legene innskrenket besøkene og laget en plan for faste rutiner hun skal inn i, sier Hestholm.

- Lange intervaller med ro og hvile er lagt inn i disse rutinene. Sykehusoppholdet ser ut til å bli mer langvarig enn forventet, men vi tar en dag av gangen, sier Arve Hestholm.