Inghild reddet igjen

I oktober i fjor ble Inghild Hestholm (19) rikskjendis. I seks dager kjempet hun for livet i fjellsiden i Norddal i Møre og Romsdal, før hun ble berget. Hele befolkningen trykket sensasjonsjenta fra Hareid til sitt bryst. I går gikk hun seg nok en gang fast, før hun ble berget ned fra den samme fjellsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien er like sann som den er utrolig. Men denne gangen var det ikke fullt så dramatisk. Uten fysiske skader ble Inghild hentet ned fra fjellsiden av ambulansehelikopteret fra Sentralsjukehuset i Ålesund.

Helt siden den dramatiske ulykken først i oktober i fjor, har Inghild grublet over hva det var som gikk galt på den fatale turen som nesten kostet henne livet. Hun ville finne svaret.

Nysgjerrig

Nysgjerrigheten førte henne tilbake til Norddal i går. Med samme utgangspunkt som sist la hun i vei. Nok en gang fikk fjellturen store konsekvenser. Heldigvis hadde hun denne gangen med seg mobiltelefon.

- Jeg ble fortalt at det var en sti oppover fjellsiden, og prøvde å finne den. Men etter hvert ble det vanskelig å orientere seg i det ulendte terrenget. Jeg skled et lite stykke, og det gjorde at tankene fra ulykken i fjor kom fram igjen, sier Inghild.

- Jeg ble litt skremt, og ville nødig oppleve det jeg var igjennom i fjor. Derfor tok jeg ingen sjanser, og ringte jeg alarmsentralen for hjelp. Det var ikke noe dramatikk i dette, sier hun.

Litt flaut

Inghild var både sliten og lei seg da Dagbladet snakket med henne i går kveld.

- Det er jo litt flaut at dette skjer igjen. Nå vil jeg bare være i fred, sa Inghild.

De siste året har Inghild samlet krefter for å kunne komme fullt tilbake både i jobben og på fotballbanen. Nå var ting begynt å rette seg.

- Jeg gledet meg til å dømme under Norway Cup, uten all oppmerksomheten rundt meg. Så skjer dette, sukker hun.

Nye turer i den bratte fjellsiden blir det derimot ikke.

- Det kan du være sikker på.

Full alarm

Politiet ble varslet om at en jente satt fast i fjellsiden i den lille bygda Norddal på Sunnmøre ved 19.20-tida. Det ble slått full alarm. Den lokale alpine fjellredningsgruppen ble satt i beredskap, i tilfelle jenta ikke kunne hentes ned med helikopteret.

Lensmann Jens-Arne Hessegjerde, som også var med under aksjonen i fjor, ble raskt kjent med at det ikke var snakk om personskader. En god time etter at politiet fikk meldingen, kunne han avblåse aksjonen.

- Uklokt

Lensmannen legger ikke skjul på at han synes det er uklokt å ferdes i området.

- Det er lov å tenke. Dette er et område som knapt er egnet for lokalkjente, sier Hessegjerde.

For politiet er det ikke aktuelt å foreta noen videre etterforskning i saken.

Blant lokalbefolkningen var det mange som ristet på hodet i går.

- Nå må folk snart begynne å bruke vettet. I dette området er det svært vanskelig å ferdes, selv for oss som er lokalkjente. Da sier det seg selv at folk utenfra må holde seg unna. I alle fall de som har hatt problemer der før, kommentere en mann i går kveld.

GJENFORENING: 6. oktober i fjor fikk mamma Janne Karin Hestholm med egne øyne se at datteren var i live etter å ha vært svnet i fjellet i seks dager.