Hjemmedød

Ingjerd (64) mistet ektemannen Arne i kreft. Han fikk oppfylt sitt siste ønske: Å dø hjemme

De fleste ønsker å dø hjemme, men få gjør det. Ingjerd Strøm Skreien diskuterer hjemmedød med lege Bettina Husebø.

SAMTALE OM HJEMMEDØD: Ingjerd Strøm Skreien (t.v) samtaler med doktor Bettina Husebø om ektemannen Arnes siste tid, før han fikk dø i sin egen stue. Foto: Silje Katrine Robinson
SAMTALE OM HJEMMEDØD: Ingjerd Strøm Skreien (t.v) samtaler med doktor Bettina Husebø om ektemannen Arnes siste tid, før han fikk dø i sin egen stue. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år dør cirka 42.000 personer i Norge. Nesten 50 prosent dør på sykehjem, 32 prosent på sykehus og 14 prosent hjemme. Internasjonale undersøkelser viser at de fleste personer, inkludert eldre og terminalt syke ønsker å dø hjemme.

Rundt 80 prosent av alle dødsfall er mulig å forutse, og forskning viser at nesten ingen har problemer i slutten av livet som krever spesialisert behandling på sykehus. Likevel flyttes døden fra hjemmet, til sykehjem og sykehus.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer