Ingjerd Schou (H) mener sosial dumping er den rød-grønne regjeringens ansvar.

- Problemene med utenlandske trailersjåfører er et politisk ansvar.

SOSIAL DUMPING: Ingjerd Schou fra Høyre mener at ansvaret for at transportbransjen er gjennomsyret av sosial dumping ligger hos den rød-grønne regjeringen..  Foto MYHRE/RUNE I. Dagbladet.
SOSIAL DUMPING: Ingjerd Schou fra Høyre mener at ansvaret for at transportbransjen er gjennomsyret av sosial dumping ligger hos den rød-grønne regjeringen.. Foto MYHRE/RUNE I. Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingjerd Schou som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen for Høyre, reagerer kraftig på Dagbladets artikkel om utenlandske transportselskap som ansetter filippinske sjåfører for å kjøre til og i Norge.

Det latviske transportselskapet Dinotrans har flydd inn i underkant av 100 lastebilsjåfører fra Filippinene, som nå har fått opplæring for å kjøre innenfor EU-landene. Også andre transportselskaper benytter seg av samme metode.

Sosial dumping - Dette er sosial dumping og kabotasjekjøring som vi vil komme til livs. Det haster med å få på plass et effektivt regelverk som hindrer at flere norske bedrifter går konkurs, sier Ingjerd Schou.

Hun er lite imponert over den rød-grønne flertallsregjeringen som har hatt mange år på seg for å få regulert dette markedet.

På tide å gjøre noe - Det er over tre år siden vi rettet forslaget om en obligatorisk bombrikke for å kontrollere aktivitetene til disse transportselskapene. Det er antydet at dette kanskje kommer på plass i 2014, men ingentig har skjedd siden vi fremmet forslaget. Nå er det på tide at det handles, sier Schou.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer