Det tok åtte år før Ingri Malene Ervik Erdal oppdaget at hun hadde en glassbit i foten. Foto: Privat
Det tok åtte år før Ingri Malene Ervik Erdal oppdaget at hun hadde en glassbit i foten. Foto: PrivatVis mer

Ingri (25) hadde denne glassbiten i låret i åtte år

- Jeg skjønte ingenting da legen sa jeg hadde noe i låret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Da Ingri Malene Ervik Erdal (25) gikk til legen med vondt i låret i mars, trodde hun det var en gammel strekkskade, skriver Firda. Det skulle vise seg å være langt fra sannheten.

Glassbit i låret - Du har et fremmedlegeme i låret, lød beskjeden fra legen.

Etter nesten et halvår med smerter i låret, viste CT, MR og røntgenundersøkelser at 25-åringen fra Nautdal i Sogn og Fjordane hadde en glassbit under huden. Glassbiten var 2,5 centimeter lang og 0,5 centimeter bred.

- Jeg hadde en stor klump midt på låret, og foten var blå og sår. Jeg regnet med at det var en gammel strekkskade, men det ga seg aldri. Strekkskader skal jo gi seg etter en stund, sier Eirdal til Dagbladet.

Leger og fysioterapeuter hadde spekulert i om smertene kom fra alt fra strekk og muskelruptur, til muskelknuter og arrvev.

- Jeg skjønte ingenting da de sa jeg hadde noe inne i låret. Men etter hvert kom jeg på at jeg hadde gått på en glassdør åtte år tidligere, sier Erdal.

Gikk på dør For åtte år siden gikk Erdal på en knust glassdør.

- Jeg gikk på en liten splint som sto ut av glassdøren, og fikk et sår rett over kneet. Det var masse blod og jeg ble kjørt til legevakten, sier Erdal.

På legevakten ble såret sydd igjen med to sting, og Erdal ble sendt hjem uten store smerter. Inne i såret lå det en glassbit som ble liggende i låret til Erdal i åtte år, før den ble operert ut for to uker siden. 

- Glassbiten har flyttet seg ti til 15 centimeter i låret, fra rett over kneskåla til midten av låret. Jeg er glad jeg ikke har fått noen skader på muskulaturen i låret, sier Erdal.