Ingri midt i SARS-panikken

Alle i studentblokka hennes har flyktet fra SARS-viruset. Midt i smittepanikken i Hongkong sitter den norske studenten Ingri Revheim (24) alene og skriver eksamensoppgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er nervøs. Normalt er vi 14000 studenter som bor her på universitetsområdet. Nå er det bare et par hundre igjen, forteller utvekslingsstudenten. Myndighetene har bedt alle lokale studenter om å reise hjem, i et forsøk på å få kontroll over spredningen av viruset.

Ingri Revheim kom til Hongkong i august i fjor for å studere kinesisk politikk. I blokka hun bor i, har hun 200 naboer. Men ikke nå. Ikke en eneste er igjen.

- Det er panikk her. For to uker siden ble det påbudt å bruke maske. For ei uke siden ble universitetet stengt. En kvinnelig student ble smittet. Like før hadde det vært en stor avslutningsfest, derfor fryktet mange at de hadde vært i nærkontakt med henne. Det kritiske er at mitt universitet er et av to i byen som har lege og sykepleierutdanning.

Deler av undervisningen foregår på sykehus der de har hatt kontakt med SARS-pasienter, sier Revheim.

Uvisse

På tross av frykten i byen prøver hun å leve som normalt. Det er imidlertid ikke lett. Ryktene spres fortere enn viruset.

- Først ble det påbudt med ansiktsmaske. I går fikk jeg vite fra en finsk venninne at WHO mener de ikke hjelper. Det eneste vi visstnok kan gjøre for å beskytte oss, er å vaske hendene og unngå å stikke fingrene i munnen. Alt er så fryktelig usikkert, sukker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer