Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap ryster Mexico:

Ingrid (25) drept og flådd

Folk uttrykker sinne og sjokk etter at Ingrid Escamilla ble knivstukket av samboeren sin.

BRUTALT DREPT: Drapet på Ingrid Escamilla (25) skaper sterke reaksjoner. Video: CNN / Twitter Vis mer

Forrige helg fant politiet 25-åringen død i sitt hjem i Mexico City, skriver CNN.

Samboeren (46), som er mistenkt i saken, skal ifølge politiet ha flådd deler av kroppen til avdøde i et forsøk på å fjerne bevis. Deler av kroppen skal ha manglet organer, ifølge lokalt politi.

Sinnet etter den grusomme hendelsen har eskalert ytterligere de siste dagene etter at flere medier publiserte lekkede bilder og videoer av det som skal være offerets lemlestede kropp.

- Det er rystende

Videoene viser en mann dekket i blod, som skal være den siktede samboeren. Mannen skal i videoen ha innrømmet å ha drept kvinnen, etter det han hevder var en krangel hvor hun truet med å drepe han.

Drapet føyer seg i rekken av et økende antall drap på kvinner i Mexico. BBC skriver at rundt 700 kjønnsrelaterte drap, såkalt «femicide» er under etterforskning nå. Aktivister hevder at drapstallene er mye høyere.

Rystet: Ordfører i Mexico City, Claudia Sheinbaum. Foto: Reuters
Rystet: Ordfører i Mexico City, Claudia Sheinbaum. Foto: Reuters Vis mer

«Femicide er en absolutt fordømmelig forbrytelse. Det er rystende når hat når ekstreme høyder som i tilfellet med Ingrid Escamilla,» skriver ordføreren i Mexico City, Claudia Sheinbaum, på Twitter.

Hun lover at gjerningsmannen skal få lovens strengeste straff.

Solidaritet: Folk har samlet seg i solidaritet etter det bruale drapet. Foto: Reuters
Solidaritet: Folk har samlet seg i solidaritet etter det bruale drapet. Foto: Reuters Vis mer


Etterforsker lekkede bilder

Den meksikanske presidenten, Andrés Manuel López Obrador, stiller seg kritisk til medienes fremstilling av drapet. Politiet etterforsker nå hvem som lekket bildene.

- Dette er en forbrytelse som må straffes, sa Obrador om de lekkede bildene torsdag.

- Mexico står overfor en enorm utfordring når det gjelder vold mot kvinner, sa landets nasjonale institutt for kvinner onsdag.

De fordømmer medienes oppslag og drapet på Ingrid. De kaller publisering av bildene en hån som truer ofrene, og deres familiers verdighet og privatliv.

På sosiale medier er det tusenvis av innlegg tagget med #IngridEscamilla og #JusticeForIngrid. I et forsøk på å stanse spredningen av bildene av offerets døde kropp, spres i stedet tegninger og bilder av Ingrid fra da hun var i live, samt bilder av natur, som solnedganger, blomster og sommerfugler.


Ifølge Mexicos riksadvokat, Alejandro Gertz, har antallet «femicides» økt med 137 prosent de siste fem åra. Aktivister mener myndighetene ikke gjør nok for kvinners rettigheter. Ifølge Amnesty International ble 748 kvinner drept i Mexico basert på kjønn de første ni månedene av 2019.

Fredag og lørdag er det ventet markeringer i flere meksikanske byer i solidaritet med Ingrid Escamilla og hennes familie, og i protest mot vold i landet.