Ingrid (89) brakk lårhalsen i påkjørsel

Ingrid Konstanse Pettersen (89) ble både sint og redd da en bil rygget på henne under en gåtur nær hjemmet i Karlsøy. - Vi vil forfølge denne saken så langt det er mulig, sier sønnen Ken Allan Pettersen.

MÅTTE OPERERES: - Jeg var vel nesten helt borte, sier Ingrid Konstanse Pettersen (89) da Dagbladet spør om de første minuttene etter påkjørselen den 24. mai. Her er hun på sykehuset kort etter ulykka. Foto: Privat
MÅTTE OPERERES: - Jeg var vel nesten helt borte, sier Ingrid Konstanse Pettersen (89) da Dagbladet spør om de første minuttene etter påkjørselen den 24. mai. Her er hun på sykehuset kort etter ulykka. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det går nå vel tålig bra, sier Ingrid Konstanse Pettersen (89) da Dagbladet spør hvordan det går med henne.

For tida bor hun på Karlsøy sykehjem, hvor hun får hjelp til å trene seg opp igjen etter en påkjørsel. Da Dagbladet ringer har hun besøk av to av sønnene, og mobilen er satt på høyttaler.

- Det er bare flaks at hun er her i dag, sier Ken Allan Pettersen.

Smell i hofta

Ingrid Konstanse Pettersen var på sin daglige gåtur, og var omtrent 100 meter hjemmefra, da hun midt på dagen den 24. mai ble truffet av noe stort og tungt. Først skjønte hun ikke hva det var.

- Plutselig kjenner jeg et stort smell i hofta, forteller hun til Nordlys, som først omtalte saken. Hun hevder at «bilen forsvant i full fart».

EN DAG AV GANGEN: - Jeg har ikke så store planer. Jeg får bare ta en dag av gangen, sier Ingrid Konstanse Pettersen til Dagbladet, mens hun har sønnene Ken Allan (t.v.) og Roy-Helge Pettersen på besøk på Karlsøy sykehjem hvor hun bor under opptreningen. Foto: Privat
EN DAG AV GANGEN: - Jeg har ikke så store planer. Jeg får bare ta en dag av gangen, sier Ingrid Konstanse Pettersen til Dagbladet, mens hun har sønnene Ken Allan (t.v.) og Roy-Helge Pettersen på besøk på Karlsøy sykehjem hvor hun bor under opptreningen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg forsøker å ta meg for med hånda, men klarer det ikke. I det jeg snur meg ser jeg at bilen kjører av gårde i full fart. Rullatoren forsvinner ned skråningen og inn i et gjerde, forteller hun til avisa.

Øyenvitne kom løpende

- Jeg var vel nesten helt borte, sier hun da Dagbladet spør om de første minuttene etter påkjørselen. Så klarnet det, og det gikk opp for henne hva som hadde skjedd: En bil hadde rygget på henne og kjørt videre.

- Jeg ble både redd og sint, forteller hun.

Til alt hell var der et øyenvitne.

- Han kom løpende til og fikk løftet meg opp, men jeg klarte ikke å stå, forteller Ingrid Konstanse.

Det viste seg å være et lårbeinsbrudd.

Selv om hun og sønnene er glade for at hun greide seg - Ken Allan sier at det kunne blitt fatalt - er det flere ting de er misfornøyde med.

Kjøper ikke politi-forklaring

For det første politiet, som ikke rykket ut da ulykken skjedde, og fortsatt ikke har tatt avhør av henne, men bare pratet med henne på telefon.

- Vi synes det er merkelig, sier Roy-Helge Pettersen.

SMELL I HOFTA: - Plutselig kjenner jeg et stort smell i hofta, forteller Ingrid Konstanse Pettersen til Nordlys om da hun ble påkjørt. Her er hun kort etter ulykken. Foto: Privat
SMELL I HOFTA: - Plutselig kjenner jeg et stort smell i hofta, forteller Ingrid Konstanse Pettersen til Nordlys om da hun ble påkjørt. Her er hun kort etter ulykken. Foto: Privat Vis mer

Politiets forklaring kjøper han ikke, at det ikke var så lett å få tilgang til sykehjemmet nå under pandemien.

- I korte perioder har det vært stengt for publikum, men ikke etter at hun ble påkjørt, sier Pettersen.

For det andre er han og familien oppgitt over at hun som kjørte bilen har nektet å godta et forelegg på 15 000 kroner.

- Erkjenner ikke straffskyld

- Sjåføren har ikke erkjent straffeskyld etter forelegget, sier sjåførens advokat Marit Liland Fredriksen til Nordlys.

Hvorfor, vil ikke Fredriksen kommentere, og Dagbladet har ikke fått kontakt med henne.

Nå forteller Ken Allan Pettersen at hans mor har fått et kort fra sjåføren, hvor hun beklager å ha rygget på henne og skriver at grunnen til at hun kjørte fra stedet var at hun ikke så at Ingrid Konstanse lå der.

At sjåføren har fått beholde sertifikatet, reagerer familien sterkt på.

- Jeg har sagt til politiet at jeg ønsker at hun må miste sertifikatet for å kjøre en stor bil, sier Ingrid Konstanse Pettersen.

- Førerkortbeslag unødvendig

Overfor Dagbladet henviser politiadvokat Ronny Jørgensen i en tekstmelding til sine uttalelser til Nordlys.

Der sier han blant annet at det er normalt å inndra sertifikatet for en som har vært involvert i en trafikkulykke med personskader.

- Men i denne saken har sjåføren hatt førerkortet i besittelse en stund. Vi har ikke sett det som nødvendig å ta midlertidig beslag i førerkortet. I forelegget ligger det også et tap av førerretten i seks måneder, sier Jørgensen til Nordlys.

Fordi forelegget ikke ble vedtatt, vil politiet gjøre en vurdering av om saken tas til retten. Hvis svaret blir nei, vil familien ikke la saken ligge.

- Vil forfølge saken

- Vi vil forfølge denne saken så langt det er mulig, sier Ken Allan Pettersen til Nordlys.

Hans mor ser fram til å bli frisk nok til å komme hjem, men frykter at det vil ta ei god stund.

- Jeg har ikke så store planer. Jeg får bare ta en dag av gangen, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer