Ingrid Alexandras livvakt avfyrte skudd i veggen på prinsessens skole

Rett etter at første time hadde startet.

OSLO INTERNASJONALE SKOLE: Det er til enhver tid én person fra politiets sikkerhetstjeneste på skolen, ifølge rektor Janecke Aarnæs. 

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
OSLO INTERNASJONALE SKOLE: Det er til enhver tid én person fra politiets sikkerhetstjeneste på skolen, ifølge rektor Janecke Aarnæs. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK har fått innsyn i politirapporten der det framgår at en av livvaktene i Den kongelige politieskorte (DKP) avfyrte et skudd med pistolen sin i vaktboden ved Oslo internasjonale skole i januar.

Det skjedde rett etter at første time hadde startet, mens han var livvakt for prinsessen, ifølge NRK.

Etterforskes - Saken skal etterforskes, men vi vet ikke per nå når den blir ferdigstilt, sier Liv Øyen, leder for Spesielenheten for politisakers avdeling i Øst-Norge til kanalen.

Janecke Aarnæs, rektor ved Oslo internasjonale skole, forteller at verken elevene eller de ansatte har vært kjent med hendelsen før inntil nylig.

- Dette skjedde inne i politiets egen vaktbod, og berørte derfor ingen av elevene eller de ansatte. Skuddet var heller ikke hørbart utenfor boden, sier Aarnæs til Dagbladet.

Informerte foreldrene - Skoleledelsen ble informert om hendelsen, men det er først nå at dette blir allment kjent, fortsetter rektoren.

Hun forteller at skolen sendte ut brev med informasjon om hendelsen til foreldrene når de nå fikk vite at det ville komme omtale om det i media. Det har ikke kommet noen reaksjoner fra elever, ansatte eller foreldre etter at brevet ble sendt, ifølge Aarnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer