Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingrid Alexandras livvakt avfyrte skudd i veggen på prinsessens skole

Rett etter at første time hadde startet.

OSLO INTERNASJONALE SKOLE: Det er til enhver tid én person fra politiets sikkerhetstjeneste på skolen, ifølge rektor Janecke Aarnæs. 

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
OSLO INTERNASJONALE SKOLE: Det er til enhver tid én person fra politiets sikkerhetstjeneste på skolen, ifølge rektor Janecke Aarnæs. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK har fått innsyn i politirapporten der det framgår at en av livvaktene i Den kongelige politieskorte (DKP) avfyrte et skudd med pistolen sin i vaktboden ved Oslo internasjonale skole i januar.

Det skjedde rett etter at første time hadde startet, mens han var livvakt for prinsessen, ifølge NRK.

Etterforskes - Saken skal etterforskes, men vi vet ikke per nå når den blir ferdigstilt, sier Liv Øyen, leder for Spesielenheten for politisakers avdeling i Øst-Norge til kanalen.

Janecke Aarnæs, rektor ved Oslo internasjonale skole, forteller at verken elevene eller de ansatte har vært kjent med hendelsen før inntil nylig.

- Dette skjedde inne i politiets egen vaktbod, og berørte derfor ingen av elevene eller de ansatte. Skuddet var heller ikke hørbart utenfor boden, sier Aarnæs til Dagbladet.

Informerte foreldrene - Skoleledelsen ble informert om hendelsen, men det er først nå at dette blir allment kjent, fortsetter rektoren.

Hun forteller at skolen sendte ut brev med informasjon om hendelsen til foreldrene når de nå fikk vite at det ville komme omtale om det i media. Det har ikke kommet noen reaksjoner fra elever, ansatte eller foreldre etter at brevet ble sendt, ifølge Aarnæs.

- Dette var en helt ufarlig hendelse for elevene, sier hun.

- Hva tenker du om at dette skjedde på skolens område?

- Vi er helt trygge på at de som jobber i politiets sikkerhetstjeneste er meget kvalifiserte, og vi føler oss trygge på å ha dem i og rundt skolen. Det er veldig uheldig for den som utførte skuddet, og det føles nok ubehagelig for vedkommende.

- Profesjonelt Hun vil ikke svare på når skoleledelsen ble informert om skuddet, men sier: 

- Vi føler at politiet har håndtert dette meget profesjonelt - både da det skjedde og etterpå.

- Dette har ikke vært bekymring for oss. Vi vet at dette er en gruppe fra sikkerhetspolitiet som er vant til å håndtere våpen, og at det kreves mye for å få jobbe for den tjenesten, fortsetter hun.

Ifølge rektoren er det til enhver tid én person fra sikkerhetspolitiet på skolen, og at hendelsen involverte kun ham

ELEV: Prinsesesse Ingrid Alexandra er elev ved Oslo International School (OIS). Bildet er fra hennes første skoledag, hvor rektor Janecke Aarnæs ønsker henne velkommen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ELEV: Prinsesesse Ingrid Alexandra er elev ved Oslo International School (OIS). Bildet er fra hennes første skoledag, hvor rektor Janecke Aarnæs ønsker henne velkommen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer