Fengslet i Japan

- Ingrid er sliten og fortvilt

Norske Ingrid Martinussen (32) har nå sittet isolert i varetekt i Tokyo i 14 dager. FBI er koblet inn i etterforskningen.

PREGET: Ingrid Martinussen fikk i dag besøk av sin japanske advokat. Hun er svært fortvilt og preget av to uker i varetekt, har den japanske advokaten opplyst til Ingrids norske advokat - John Christian Elden. Foto: privat
PREGET: Ingrid Martinussen fikk i dag besøk av sin japanske advokat. Hun er svært fortvilt og preget av to uker i varetekt, har den japanske advokaten opplyst til Ingrids norske advokat - John Christian Elden. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat Shota Yamaguchi besøkte Ingrid Martinussen i fengslet i Tokyo i formiddag norsk tid.

- Vi har fått tilbakemelding fra den japanske advokaten om at Ingrid er svært sliten og fortvilet, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Dette er en sak det haster å få løst. Vår klient har det vanskelig og sitter ifølge vår japanske kollega -som nå har snakket med henne - og gråter hele tiden.

- Hun fastholder at hun ikke er skyldig, og er veldig fortvilet. Etter norsk målestokk er forholdet en strafferettslig bagatell, men de ser mer alvorlig på det i Japan. Vi har god kontakt med den norske ambassaden i Tokyo og den japanske i Oslo, og håper dette snarest får en løsning, sier advokat Elden.

Elden sender sin advokatfullmektig Farid Bouras til Japan for å bistå Yamaguchi.

Etter hva Dagbladet forstår vil det bli avholdt et rettsmøte i Tokyo førstkommende lørdag eller søndag, hvor en dommer vil ta stilling til om Ingrid Martinussen skal løslates, eller fortsatt holdes i varetekt.

- Min klient er etter japansk lov mistenkt for å ha smuglet narkotika via en internett-bestilling fra USA til Japan. Hvis dommeren ikke finner grunnlag for mistanken vil hun bli løslatt, sier Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer