Ingrid Fiskaa (29) innstilt til ny SV-nestleder

Mindretallet ville ha Kristin Halvorsens favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Halvorsens favoritt til å bli ny nestleder, Bård Vegar Solhjell, får bare støtte fra et mindretall i SVs valgkomité.

SVs valgkomité gjorde det klokka.15.00 gjøre klart at SVs valgkomité er splittet i synet på hvem som skal bli ny nestleder i partiet.

Overraskende har fem av sju medlemmer i valgkomiteen innstilt på Ingrid Fiskaa. Bare to av medlemmene går inn for SVs statssekretær Bård Vegar Solhjell.

Dermed fortsetter den intense fløystriden som har pågått i kulissene helt siden SVs valgkomité begynte sitt arbeid være over.

Det har lenge pågått en strid i SV om hvem som skal bli den 2. nestlederen i SV i tillegg til Audun Lysbakken. Etter regjeringens vedtak om å sende 150 spesialstyrker til Afghanistan, blusset fløystriden i SV opp på ny - en strid som har grepet direkte inn i valgkomiteens arbeid.

Fløystrid
Til nå har SVs statssekretær ved Statsministerens kontor, Bård Vegar Solhjell (36), vært den SV-lederen selv har ønsket som ny nestleder. Som Nato-tilhenger blir Solhjell regnet for å stå til høyre i SV.

Men Dagbladet kjenner til at det lenge har vært et flertall blant valgkomiteens medlemmer for Ingrid Fiskaa. Hun er leder for Fredsinitiativet og står klart til venstre i partiet. Ved en rekke anledninger har hun demonstrert mot SVs egne vedtak i regjering, sist mot vedtaket om å sende 150 spesialsoldater til Afghanistan.

Hektisk arbeid

Dagbladet kjenner til at det lenge har pågått et hektisk arbeid i kulissene om å finne en lang mer samlende kandidat enn Solhjell og Fiskaa.

Samtidig har SV-leder Kristin Halvorsens støttespiller hele tiden gjort det klart at hun kan leve godt med en delt innstilling. Dermed kunne det ha vært opp til SVs landsmøtet i mars å avgjøre fløystriden.

INNSTILT: SVs Ingrid Fiskaa (29) er overraskende innstilt som ny andre nestleder i SV. Fiskaa er leder for Fredsinitiativet, her fra en demonstrasjon på jernbanetorget i Oslo.