GJORDE EN KJEMPEJOBB: Justisminister Knut Storberget (Ap) forteller at Ingrid Midtgaard (30) gjorde en god jobb som juniorekspert i Justisdepartementet. Midtgaard ble i dag drept i selvmordsangrepet mot FN-kontoret i Nigeria.
Foto: Morten Holm / Scanpix
GJORDE EN KJEMPEJOBB: Justisminister Knut Storberget (Ap) forteller at Ingrid Midtgaard (30) gjorde en god jobb som juniorekspert i Justisdepartementet. Midtgaard ble i dag drept i selvmordsangrepet mot FN-kontoret i Nigeria. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

- Ingrid gjorde en kjempejobb hos oss

Justisminister Knut Storberget kjente Ingrid Midtgaard (30) personlig. I dag ble hun drept i selvmordsangrepet mot FN-kontoret i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Knut Storberget (Ap) har mistet fem ansatte den siste tida. Først fire under terrorangrepet mot Norge 22. juli, og Ingrid Midtgaard (30) i dag under et selvmordsangrep mot FN-kontoret i Abuja.

- Jeg mottok meldingen i ettermiddag med uendelig stor sorg. Det er helt ubeskrivelig, sier Storberget til Dagbladet.

Terror-rammet avdeling Midtgaard var ansatt som juniorekspert i Sivilavdelingen i Justisdepartementet, men var på et ett år langt oppdrag for FN i den nigerianske hovedstaden. Dette oppdraget var nesten over, da bilbomen i dag la FN-hovedkvarteret i grus. Det var norsk UD som skaffet henne jobben i Nigeria.

- Ingrid var blant våre unge, gode jurister som jobber med internasjonale saker. Sivilavdelingen har mistet tre gode jurister den siste tida, og nå gjør vi alt vi kan for å ta vare på våre kollegaer, sier han videre.

- Men tankene våre går først og fremst til de pårørende, som har lidt et stort tap, sier justisminister Storberget.

Han forteller at Midtgaard jobbet innenfor mye av de samme temaene som Ida Marie Hill (34) og Kjersti Berg Sand (26) jobbet med. De to ble drept i terroraksjonen 22. juli, og jobbet i Sivilavdelingen i Justisdepartementet.

- Alle disse tre har jobbet med mye av det de samme temaene i Sivilavdelingen og jeg kjente de alle tre, sier Knut Storberget til Dagbladet.

- Gjorde en kjempejobb Han forteller at de i Justisdepartementet har brukt tid på å gå gjennom det som har skjedd, og også vil gjøre tiltak i løpet av helga.

- Vi vil ta ekstra godt vare på medarbeiderne våre, sier Storberget.

DREPT: Ingrid Midtgaard (30) ble drept i Nigeria på jobb for FN. Foto: FN
DREPT: Ingrid Midtgaard (30) ble drept i Nigeria på jobb for FN. Foto: FN Vis mer

- Ingrid var en flott jurist som har gjort en kjempejobb for oss. Jeg har blant annet vært engasjert innenfor barnebortføring, og da jobbet jeg sammen med Ingrid.

Han forteller at hun var med å bygge opp et apparat for nettopp dette i departementet og at hun var aktiv og gjorde en god jobb.

- Hun representerte et vitalt og flott miljø i Justisdepartementet, og hun er i mine øyne uerstattelig.

Han understreker at det er de pårørende som lider mest, og at de vil holde kontakt med pårørende og ektemann.

KOM MED BUDSKAPET: Utenriksminister Jonas Gahr Støre bekreftet at Ingrid Midtgaard (30) ble drept i selvmordsangrepet mot FN-kontoret i Abuja i Nigeria i formiddag.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOM MED BUDSKAPET: Utenriksminister Jonas Gahr Støre bekreftet at Ingrid Midtgaard (30) ble drept i selvmordsangrepet mot FN-kontoret i Abuja i Nigeria i formiddag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer