Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingrid Schulerud blir Belgia-ambassadør

- Jeg gleder meg veldig.

BLIR AMBASSADØR: Ingrid Schulerud blir Norges ambassadør til Belgia, og flytter til Brüssel. Dermed blir det slutt på pendlingen - fra før bor ektemann og Nato-sjer Jens Stoltenberg i byen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR AMBASSADØR: Ingrid Schulerud blir Norges ambassadør til Belgia, og flytter til Brüssel. Dermed blir det slutt på pendlingen - fra før bor ektemann og Nato-sjer Jens Stoltenberg i byen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NATO-sjef Jens Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud blir Norges nye ambassadør til Belgia.
Det besluttet regjeringen i statsråd i dag.

Dermed er det slutt på pendlerlivet. Schulerud blir nå fastboende i Brussel.

I hjertet av Europa - Jeg gleder meg veldig til å jobbe i Belgia, som er et land i hjertet av Europa. Nå blir det base i Brüssel. Det blir jo en forandring at begge nå bor i Brussel. De siste ti årene har jeg jobbet med EØS-forhandlinger og dekket 15 land. Jeg gleder meg til å konsentrere meg om bilaterale spørsmål, sier Schulerud til Dagbladet.

- Vi har sett på Facebook at Jens har gått en del på ski i Nordmarka i vinter?
- Ja, vi har gått mye på ski, vi reiser mye hjem og det kommer vi til å fortsette med. Vi har jo familie i Norge, sier Schulerud.

Det ble i fjor høst kjent at Ingrid Schulerud var en av søkerne til ambassadørjobben i Belgia. Nå er det klart at hun får jobben.

- Det blir litt feiring i kveld, ja. Men så er det jo Aps landsmøte også, sier Schulerud.

Jens til Ap-landsmøtet Stoltenberg kommer til Aps landsmøte i ettermiddag og blir der også i morgen.

- Har det blitt noe tid for dere til å bli kjent i Brussel?
- Ja, vi har oppdaget flere bydeler og vært på utflukter. Vi var også med på 100- årsmarkeringen siden første verdenskrig. Dette er mye større i det kontinentale Europa enn hos oss, og veldig spennende.

- Du har hatt en mann som har vært statsminister og toppolitiker hele livet, har du måttet ofre din karriere på grunn av det?

- Jeg føler det ikke sånn. Jobben jeg nå får, bekrefter at det er mange måter å gjøre karrere på, og jeg har hatt mange spennende jobber, sier Schulerud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling