- Ingrid var fantastisk varm og omsorgsfull

Et ualminnelig menneske og et politisk talent av dimensjoner, sier Ap-profil Espen Barth Eide om sin tidligere rådgiver Ingrid Aune.

NÆRE: Avdøde Ingrid Aune var rådgiver for Espen Barth Eide da Ap-representanten var forsvarsminister og senere utenriksminister. Her er de avbildet foran Stortinget i 2012.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NÆRE: Avdøde Ingrid Aune var rådgiver for Espen Barth Eide da Ap-representanten var forsvarsminister og senere utenriksminister. Her er de avbildet foran Stortinget i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg fikk vite tidlig i dag at det sto veldig dårlig til og at legene var pessimistiske. Så fikk vi dødsbudskapet. Det var et stort sjokk. Jeg er veldig berørt av dette, sier Arbeiderpartiets klima- og energipolitiske talsperson Espen Barth Eide til Dagbladet.

Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) mistet begge livet i en båtulykke i Namsos natt til i dag. Før hun ble ordfører var hun politisk rådgiver for Espen Barth Eide da han var forsvarsminister og senere utenriksminister i 2012 og 2013.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Ingrid var et ualminnelig menneske, fantastisk varm og omsorgsfull og et politisk talent av dimensjoner. Hun var både en støttespiller og en inspirasjonskilde, med et register som gikk over alle nivåer, sier Barth Eide.

Så sent som for et par uker siden traff han henne i Oslo. De gikk en tur sammen og snakket om løst og fast.

- Hun hadde en positiv tilnærming til alt. Ingrid kunne snakke om Trump, Putin og joprdvern i Malvik med samme grad av engasjement, sier Barth Eide.

Han rakk aldri å møte kjæresten Eivind Olav Kjellbotn Evensen, men sier Ingrid Aune så lyst på framtiden og gledet seg til valgkampen i Malvik, der hun lå godt an til å bli gjenvalgt som ordfører.

Live-published photos and videos via Shootitlive