Ingrids favoritt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dypfryst ratatouille Ratatouille kan varmes opp og brukes som grønnsaker ved siden av annen mat, eller brukes i gryte- og formretter. Mange grønnsaker kan med fordel kokes sammen med en fransk grønnsakrøre før frysing, oppskriften er bare ment som et forslag til grønnsakblanding. Du kan godt blande litt mer ellr litt mindre av de forskjellige grønnsakslagene. Du kan for eksempel godt bytte ut squash med agurk eller aubergine, eller ta disse to slagene i tillegg. Ta gjerne mer av både løk og paprika hvis tilgangen er god. 2 løk3 paprikaer, rød, gul eller grønn3 ss soyaolje8 tomater2 squash1 kryddermål timian1/2 ts salt Rens og skjær løken og paprikaene i strimler. Varm oljen i en vidbunnet kjele. Ha løk- og paprikastrimler i, og la det surre på svak varme i 10-15 minutter. Rør av og til.Skåld tomatene. (Dette gjør du ved å skjære bort stilkfestet, snitte et kryss i skinnet på toppen, og dyppe tomatene noen sekunder i kokende vann. Flå skinnet med en liten kniv.)Skjær tomatene i båter og squashen i store terninger. (Bruker du slangeagurk og aubergine i røren, må agurken skrelles og kjernehuset skrapes bort før agurken skjæres i terninger. På auberginer kan skinnet sitte på, du skjærer kun bort det grønne stilkfestet.)Ha grønnsaksterningene i kjelen, dryss på timian og salt, og la røren småkoke videre på svak varme i ca. 10 minutter. Rør av og til. Smak eventuelt til med mer salt og krydder. La grønnsakrøren bli kald og fyll den i fryseemballasje. La pakningene stå i kjøleskapet en times tid før du setter dem i dypfryseren, så blir ikke kuldetapet i fryseren så stort.