- Ingse var en fantastisk person

Nære venner av drapsofferet Ingse Rønnestad (36) samlet seg i går i sorgen over tapet av venninnen, og vil nå prøve å hjelpe hennes familie og to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): En rekke av de nærmeste vennene til den drepte kvinnen møttes i går kveld for å snakke sammen om tapet av venninnen og situasjonen for hennes etterlatte. De ønsker å bidra til å lette situasjonen for familien til 36-åringen.

- Vi avtalte å møtes for å snakke ut, og for å diskutere hva vi kan gjøre for å hjelpe familien, sier en venninne til Dagbladet.

Skulle på fjellet

- Hun var en fantastisk person, som satte sine barn aller høyest, forteller venninnen, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde av frykt for den siktede eksmannen.

Ingse Rønnestad kom hjem fra vinterferie onsdag kveld, og skulle møte sin eksmann i retten torsdag morgen. Planen var at hun skulle ta med seg guttene på ti og tolv år opp på fjellet igjen etter rettsmøtet. I stedet ble hun skutt og drept i parkeringshuset da hun gikk ut av bilen.

Offerets to barn blir nå tatt hånd om av hennes foreldre.

Dagbladet var i går i kontakt med Ingse Rønnestads far. Han sier at familien er i sjokk, og at de ikke ønsker å la seg intervjue. Faren har imidlertid ingen motforestillinger mot at Dagbladet trykker navn og bilde av datteren.

Krever legetilsyn

Den siktede eksmannen (39) husker fortsatt ikke hvor han har vært de siste dagene, ifølge hans forsvarer Brynjar Meling. Han var i går ettermiddag i møte med sin klient i Bergen fengsel, men kunne ikke kaste nytt lys over hva 39-åringen gjorde i timene mellom drapet og pågripelsen på torsdag.

Mannen nekter enhver befatning med drapet på ekskona.

- Han kjenner seg ikke igjen i bildet av at det har vært en alvorlig og langvarig konflikt mellom de to. Han benekter ikke at det var ting de var uenige om, men sier at det ikke bare var han som tok opp forhold som han reagerte på, sier Meling.

Ifølge forsvareren har det nå begynt å synke inn hos 39-åringen at han er siktet for drap. Meling mener at 39-åringen må få legetilsyn før det blir aktuelt med politiavhør.

DREPT: Ingse Rønnestad (36) ble skutt og drept i et parkeringshus i Bergen torsdag morgen, og politiet mener eksmannen står bak. Bildet er trykket med tillatelse fra hennes familie og venner.