Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingvald Godal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Flyktninger vil inn i paradiset»

  • Ingvald Godal (64) er Høyres hardtslående forsvarspolitiske talsmann. Sivilingeniøren fra Vinje i Telemark har bak seg en politisk karriere både i Senterpartiet og Høyre. Godal er rangert som en relativt sentral Høyre-representant. Han er fraksjonsleder i forsvarsspørsmål og medlem av Stortingets utvidete utenrikskomité.
  • I tillegg til en lang og brokete politisk karriere har Godal også bakgrunn fra Afrika, som vegingeniør i Nord-Nigeria og Uganda. Han ledet også hjelpearbeidet for Det Lutherske Verdensforbund under borgerkrigen i Nigeria i 1969- 70.
  • Han har utgitt fire bøker basert på sine utenriksopphold: «Med kompass og stikkstenger syd for Sahara» (1965), «Barna fra Santana. Nigeria under og etter borgerkrigen» (1971), «Det blåser i grenseland» (1984) og «Jeg vil dø vakker, Litauen» (1993).
  • Foruten Forsvarets høgskole har han vært visepresident i Norges Forsvarsforening og formann i feltrittutvalget i Norges Rytterforbund.