Ingvar gjør det gratis

BERGEN (Dagbladet): Med den største selvfølge inntar Ingvar Rasmussen kjøkkenet i fremmede hjem og disker opp med de lekreste retter. Betaling krever han ikke. Betingelsen er at han får ta del i bordets gleder, og at han slipper å ta oppvasken!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ryktene vil ha det til at du har startet kanskje verdens beste «free-cook-home-to-you-service» utelukkende fordi du hater å ta oppvasken?

- Det er helt feil. «ingvars kokkofon» ble ganske enkelt startet fordi jeg synes det er gøy å lage mat. Da jeg lagde middag til bare meg sjøl, ble det alltid masse mat til overs. Dessuten får jeg treffe masse nye mennesker på denne måten, bedyrer litteraturstudenten ved Universitetet i Bergen. Han lager all slags mat til alle typer folk: billig mat, frekk mat, fransk mat...

Tatt helt av

Kokkofontjenesten har tatt helt av etter at studentavisa ved Universitetet i Bergen på forsommeren omtalte dette enestående tilbudet .

Ryktene om hans fortreffelige kokekunster og imponerende lavkostbudsjett er applauderende mottatt, og på Internett har hans egen hjemmeside med norsk, engelsk og spansk tekst nådd ut til verden.

- Jeg har allerede fått én henvendelse fra California og én fra Sverige. Svensken ville vite hvordan jeg kokte spagettien, og amerikaneren lurte på om jeg snart kom «over there». Og det gjør jeg jo gjerne - hvis noen betaler reisen!

Sjekketriks

- Det er svært viktig for meg at folk liker det jeg steller i stand. Hvis ikke, vil jeg ikke ta betaling for råvarene engang, sier den ærekjære kokken.

Og det er lite å si på prisen:

En tre retters middag bestående av skalldyrsuppe med østerssaus, pasta med sopp og herlig mangodessert kommer på snaue 37 kroner per snute.

- Det er voksende interesse for mat og vin blant studentene, sier Vegard Nataas som har hyret «ingvars kokkofon» til å traktere to kompiser når Dagbladet kommer på besøk. Vegard har tidligere benyttet Ingvar, men da som sjekketriks.

- Ingvar disket opp med den nydeligste mat, og jeg kunne ofre all oppmerksomhet på dama, smiler Vegard lurt.

- Og det funket?

- Ja, dama og jeg er fortsatt venner, og Ingvar forsvant like før desserten kom på bordet...

Taushetsplikt

- Jeg eksperimenterer gjerne med lite brukte råvarer som pigghå og håbrann. Sistnevnte smaker mye som kalvekjøtt, forsikrer Ingvar. Han setter sin ære i å få mest mulig ut av pengene når han går i gang, og råder folk flest til å gå mer i innvandrerbutikker. De har et rikt utvalg av gode råvarer.

Sjøl om han bare har holdt på i tre måneder, har han nå daglige oppdrag. Og oppgavene spenner vidt - fra grillfest for tre generasjoner, bursdagsmiddag for tenåringer til jentekveld med ni studiner fra Norges Handelshøyskole.

- Jeg ble pålagt taushetsplikt da jeg satte meg til bords med studinene, smiler Ingvar og blir taus som en østers.

TRE RETTERS: Ingvar har inntatt kjøkkenet til Vegard Nataas, og tryller fram de lekreste retter fra sitt lavkostbudsjett.