Ingvar Kamprad eier likevel ikke noe i Ikea

Nå har svenske myndigheter fått dokumentene som beviser det.

FLYTTER HJEM: Ingvar Kamprad har lagt frem dokumenter som viser at han ikke eier Ikea. Foto: EPA/THORD NILSSON SWEDEN OUT
FLYTTER HJEM: Ingvar Kamprad har lagt frem dokumenter som viser at han ikke eier Ikea. Foto: EPA/THORD NILSSON SWEDEN OUTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Ikea-gründer Ingvar Kamprad flytter som kjent hjem til Sverige etter å ha bodd flere år i utlandet.

I den anledning offentliggjøres størrelsen på Kamprads formue, og den er ikke på langt nær så stor som mange har trodd.

Mens Bloomberg hevder Kamprad er god for 51,7 milliarder dollar, eller 311,75 milliarder kroner, hevder Sydsvenskan at formuen til den svenske gründeren er på 750 millioner svensker kroner, tilsvarende 675 millioner norske kroner.

Det er i hvert fall det dokumentene som Kamprad har gitt til svenske myndighetene viser, skriver avisen.

Eier ikke Ikea Ifølge oversikten som myndighetene har fått eier ikke Ingvar Kamprad en eneste andel i Ikea. Han får heller ikke inntekter fra styre- eller  rådgiveroppdrag.

- Det er nok mange som fremdeles tror at Ingvar eier Ikea, men å kontrollere og eie er ikke samme sak. Stiftelsene som eier Inter Ikea og Ikea Group eier seg selv og får bare bruke penger til to ting: investeringer i Ikea-relaterte virksomheter samt til filatropiske formål. Nå finnes også offisielle dokumenter som beskriver at disse selskapene ikke tilhører Ingvar Kamprad, sier hans talsmann Per Heggenes til avisen.